The boy who lived .. 20 jaar

Lieve lezers,

Vandaag precies 20 jaar geleden verscheen het aller eerste deel van de Harry Potter serie.
Kan jij je al voorstellen dat dit boek zo oud is?
Harry Potter heeft ons allemaal betoverd en mee genomen in zijn eigen bijzondere wereld.
Daarom vond ik het vandaag tijd om even wat extra aandacht te besteden aan dit prachtige eerste deel.

img_7069

20 jaar Harry Potter betekend voor mij vooral het ophalen van herinneringen en deze wil ik dan ook graag even met jullie delen. Dit word dan ook een beetje een persoonlijk artikel.

Ik zelf heb Harry Potter voor het eerst gelezen toe nik een jaar of 8 was denk ik. Ik las het boek met een luister cd omdat zo een dik boek lezen voor mij heel lastig was. Dit vanwege de dyslexie. Ik was dan ook enorm verbaasd dat ik met de luister cd dit boek in 1 middag/avond heb uitgelezen.  (Ja als ik daar nu over na denk is dat niet zo vreemd maar toen voelde het als een wonder) En wat heb ik enorm genoten van die eerste keer dat boek lezen. Het betoverde me en nam me letterlijk mee naar een andere wereld. Ik weet nog dat ik bij mijn ouders op de bank bij het raam lag en helemaal weg droomde.

En dan natuurijk alle film waarvan ik vooral deel 1 misschien wel 100x heb gezien. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste film nog altijd niet gezien heb omdat ik het eigenlijk gewoon niet wil. Ook de laatste paar boeken heb ik nog altijd niet gelezen. Maar ik lees Harry Potter op dit moment op mijn gemakje vanaf het begin af aan weer eens opnieuw. Met daar achter aan natuulijk nog The cruisend Child en Fantastic Beasts. Plus dat ik natuurlijk van de eerste twee delen al de geïllustreerde versies heb.

Dit brengt me gelijk naar de edities van Harry Potter die ik heb. Ik heb namelijk in het Nederlands alle pocket edities en alle ebooks. Maar ook de eerste twee prachtige Illustrated edities. Dit zijn stiekem toch wel boeken in mijn kast waar ik enorm trots op ben. En ik vind het ook wel bijzonder om hem in twee talen in mij boekenkast te hebben.

16807482_10154304357066200_4608181971975285236_n

En als laatste bijzonder Harry Potter herinnering en meest recente is het natuurlijk de Wizardig World of Harry Potter. Waar ik mijn prachtige want heb gekocht en een geweldige magische tijd heb beleeft. Maar alles hier over heb je natuurlijk al kunnen lezen in dit artikel. 

 

Dit was voor nu wel weer even genoeg geklets van mijn kant. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie Harry Potter herinneringen.

Deel ze daarom vooral ook hieronder in de reacties. 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *