Stacking The Shelves week 24 -2016

Lieve lezers,

De nieuwe week is weer van start gegaan en zo vielen er dus ook de afgelopen week weer een aantal nieuwe pareltjes op de mat. Zo net voor de vakantie zitten de uitgevers zeker niet stil en zorgen ze er voor dat er genoeg leesvoer is voor op vakantie.

Vandaag laat ik je graag weer zien waar ik mijn planken mee heb mogen aanvullen.

img_7065

Bevroren Dromen
David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij al van gebeurtenissen die later werkelijkheid worden. Op zijn tweeëndertigste ontmoet hij Sandy. Ze trouwen en gaan in Ohio wonen waar Sandy bevalt van een dochter, Grace. Wanneer David droomt dat Grace zal verdrinken, verlaat hij zijn gezin en reist naar de andere kant van de wereld. Vele jaren gaan voorbij. Heeft Sandy hem inmiddels vergeven? Zou Grace nog leven?

Ik heb echt enorm veel zin in dit boek. Toen ik zag dat hij er aan kwam kon ik hem dan ook niet af slaan. Ik weet alleen nog niet wanneer ik hem ga lezen omdat ik hem eigenlijk lekker op vakantie wil lezen.

 

The Glittering Court
We hoorden opgefokte stemmen.
De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. ‘Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.’
‘Niet zomaar een meisje,’ corrigeerde een van de wachters hem ruw. ‘Een jonge edelvrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.’
Ik hield mijn adem in.
Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam.
De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…

Naar dit boek kijk ik al heel erg lang uit. Ik ben super blij dat ik hem mag lezen en ben enorm benieuwd naar het verhaal. Ik had alleen niet verwacht dat hij zo super dik zou zijn.

 

Brieven aan de duisternis
Ik zou net zo goed brieven aan de duisternis kunnen schrijven en een antwoord verwachten.
Ik weet niet eens wie je bent, maar ik heb het gevoel dat ik je begrijp.
Ik heb het gevoel dat jij mij begrijpt.
Juliet laat brieven achter op het graf van haar moeder. Declan werkt op het kerkhof vanwege een taakstraf. Wanneer hij een van Juliets brieven vindt, ontstaat een bijzondere briefwisseling, die zich al snel uitbreidt naar mail en app. Op papier en beeldscherm vertellen Juliet en Declan elkaar alles, denkend dat ze elkaar nog nooit ontmoet hebben. Ze zitten echter op dezelfde middelbare school. Wat doe je als de enige persoon die je echt volledig vertrouwt niet is wie je dacht dat hij was?

Dit boek geeft me  bij het lezen van de flaptekst al kippenvel. Ik heb dan ook een enorm groot dilemma of ik al in dit boek ga beginnen of toch eerst die van hierboven ga lezen.

 

Al het moois is niet verloren
De 17-jarige Ingrid, dochter van de beroemde operazangeres Margot-Sophie, heeft een grote droom: ze wil dolgraag een prestigieuze zangopleiding volgen. Om dat te bereiken moet ze een deal maken met haar moeder. Margot-Sophie laat haar alleen gaan als ze eerst in haar eentje drie weken op een natuurkamp gaat. Ingrid is bepaald geen nature girl, maar hoe erg kan het zijn om een paar weken bij een kampvuur te zitten en nieuwe vrienden te maken? En bovendien is het een goede afleiding van Isaac, de jongen die ze net gedumpt heeft. Maar dat valt allemaal behoorlijk tegen. Het kamp lijkt meer op een bootcamp-achtig survivalprogramma en ze komt terecht in een groepje getroebleerde jongeren die elk hun eigen problemen hebben. Ingrid begrijpt niet hoe ze daarin is beland, maar ze heeft een belofte gedaan aan haar moeder en is vastbesloten om vol te houden. Zelfs als dat betekent dat ze onder ogen moet zien dat ze minstens zo getroebleerd is als de mensen om haar heen – of misschien wel meer.

Dit is ook zo’n boek waardoor ik door de flaptekst direct het boek wil gaan lezen. Ik denk dat dit boek heel bijzonder gaat zijn en een mooie persoonlijke reis laat zien.

 

Dit was hem weer voor deze week.
Ik heb echt totaal geen idee welk boek ik als eerste wil gaan lezen. Laat dus vooral in de comments een achter van welke jij graag als eerste de recensie wil zien. 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *