Ik ga op reis must haves

Lieve lezers,

Bij veel mensen staat het vakantie seizoen weer voor de deur. Langzaam aan zijn we al aan het kijken naar welke boeken we in de vakantie willen lezen en hoe we zo veel mogelijk boeken in de tijd kunnen lezen.
Maar hierbij komt ook gelijk hoe ga je al deze boeken zo slim en veilig mogelijk mee nemen en welke dingen Moet ik echt hebben?

Vandaag heb ik een lijstje voor je opgesteld met alle Must Haves die je moet hebben om boeken mee op reis te nemen.

Kijk je snel mee?

img_6756

E-reader
Een ereader is de must have voor boeken op vakantie. Ik ben helemaal verkocht aan mijn e-reader op vakantie. Niet alleen is het makkelijk om een boek uit te lezen, zo had ik voor ik naar de VS ging een boek voor 3/4 uit maar wilde ik niet heel het boek mee nemen het vliegtuig in. Door hem vervolgens als ebook te hebben heb ik hem heerlijk (in de auto daar) uit kunnen lezen.
Maar ook scheelt een ereader een hoop in het gewicht en heb je op plaats van bestemming altijd nog zat keuzen om uit te kiezen mocht je toch liever eest dat andere boek lezen.

Lees alles over mijn eigen e-reader nog even hier.
 
Pocket boek
Ik heb (bijna) altijd op vakantie een pocket boek editie van een boek bij me. Zo heb ik niet al te veel gewicht in mijn tas maar toch op elk gewenst moment een boek bij de hand. Dit is ook fijn als je onverwacht toch een lange autorit gaat maken en er buiten niets moois te zien is.
 
Een heerlijk dik boek
Kan je goed lezen in de auto/vliegtuig dan zou ik beginnen aan een heerlijk dik boek. Ook al lees je hem dan niet tijdens de reis uit kan je op plaats van bestemming de rest heerlijk lezen. Zo blijft dit boek automatisch een bijzondere herinnering en lees je dat super dikke boek toch in een kortte tijd uit.

schermafbeelding-2017-06-08-om-11-38-19Leeslampje
Thuis heb je natuurlijk een ideale leeslamp maar dat is op vakantie vaak helaas niet zo. En als je in het vliegtuig dat lampje boven je stoel aan zet in een nacht vlucht kijkt iedereen je toch een beetje boos aan. Daarom is dit lees lampje ideaal om mee te nemen op vakantie. Zowel voor in de auto op de vlucht of in het hotel. Zo kan je zonder mensen tot last te zijn toch lekker lezen.

 

Luisterboek
Ik ga zelf over een kleine maand naar Oostenrijk en ik ben dus van plan in in de auto naar een luisterboek te luisteren. Ik kan namelijk niet altijd lezen in de auto (alleen met rustig verkeer op de snelweg) dus voor mij is een luisterboek dan ideaal. Zo kom ik de 9 uur durende autorit met gemak door en hebi k op plaats van bestemming een heel boek uit.

Lees mijn tips voor luisterboeken nog even in dit artikel.

 

Book sleeve
Ben jij net zo erg als ik dat je boeken in perfecte staat moeten blijven dan is het vooral heel handig als je een Book Sleeve koopt. Tegenwoordig zijn er een aantal echte speciale sleeves in de boekhandel te krijgen. Maar bij de Hema kan je ook hele handige hele grote etui’s kopen en hier passen je boeken perfect in.

 

Dit zijn de Must Haves die ik iedereen aan wil raden.
Binnenkort volgen er nog meer leuke artikelen over tips voor op vakantie.

Wat is jou ultieme tip?

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *