Recensie: Ik zie jou

Lieve lezers,

Je hebt vast al het geweldige event dat ik een paar maanden gelezen had gezien.
Jullie weten dus ook allemaal inmiddels al wel dat ik een enorme fan ben van Clare Mackintosh.

Haar nieuwe boek is vandaag verschenen en ik heb het een aantal maanden geleden al mogen lezen. Maar vandaag op de release datum mag ik jullie er eindelijk alles over vertellen.

img_6635

Titel:  Ik zie jou
Auteur: Clare Mackintosch
Verschenen:  juni 2017
Pagina’s: 384
Uitgever: De Fontein

Wanneer Zoë Walker, tijdens een treinrit naar haar werk, tot haar verbijstering een foto van zichzelf in de krant ziet in de rubriek met seksadvertenties, is ze vastbesloten uit te zoeken hoe die foto daar terecht is gekomen. Ze heeft geen andere aanwijzingen dan de korrelige foto, een website en een telefoonnummer. Haar familieleden wuiven het weg als iemand die misschien veel op haar lijkt. Maar dan verschijnt er een foto van een andere vrouw, een vrouw die net als Zoë elke dag die trein neemt. Wanneer deze vrouw vervolgens gewurgd wordt gevonden, beseft Zoë dat ze gevaar loopt. Maar van wie komt dat gevaar? Iemand die net als zij dagelijks die trein neemt? Iemand die precies weet wat haar routines zijn?

Koop bij bol.com

Een aantal maanden geleden mocht ik dit boek al gaan lezen. Ik was natuurlijk laaiend enthousiast want Mea Clulpa is een van mijn lievelingsboeken. Ik was dan ook zeer vereerd en blij dat ik dit boek nu al mocht gaan lezen. Toen het boek binnen kwam zat er een beangstigend briefje op. Want de uitgeverij had er werk van gemaakt om mij in de gaten te houden. Hierdoor werd het boek direct een heel stuk spannender en confronterender.  Maar nu was natuurlijk de grote vraag of mijn torenhoge verwachtingen waar gemaakt konden worden.

Laat ik beginnen met dat dit boek een dood eng onderwerp aan snijd waarin iedereen zich gaan herkennen en waar je mogelijk zelfs een beetje angstig van kunt worden. Want het hoofdonderwerp van dit boek ben ook jij. Ook jij maakt de fouten waar dit hele boek om draait.

Dit feit in combinatie met een prachtige schrijfstijl en ijzersterke personages maakt het dat ik je nu al kan vertellen dat dit boek een geweldige hit is. Het boek laat je non stop op het puntje van je stoel zitten en wegleggen is dan dus ook geen optie.
In gedachte ben je het hele boek bezig met het mysterie en het raadsel te ontcijferen. Hierdoor ga je ook enorm mee leven met alle hoofdpersonages in het boek en ga je hun angsten en gevoelens ook daadwerkelijk voelen. Dit is dus ook een van Clare haar sterke punten, doordat alles zo goed geschreven is trekt het je echt mee.

img_6590Het boek is bekeken vanuit twee personages Kelly de agente maar die zelf behoorlijk wat demonen uit haar verleden heeft. Hierdoor is ze juist perfect voor de zaak maar moet ze enorm op haar tellen passen. Wan eigenlijk mag ze zich hier helemaal niet mee bemoeien.
Het andere punt is Zoë die ineens geconfronteerd word met met haar foto in de krant bij een seks advertentie.
De wisseling van deze twee dames zorgt ervoor dat jij meer weet van het verhaal dan de hoofdpersonen waardoor je continu zelf aan het puzzelen bent of hoe het in elkaar zit.
En dan heel af en toe krijg je ook nog iets te lezen van ‘het kwaad’ om het zo maar even te noemen. Zijn/haar gedachten en korte motivatie lees je ook nog eens waardoor je nog meer op het puntje van je stoel gaat zitten.

Het boek is vanaf het begin tot het einde enorm spannend en hou er dan ook rekening mee dat als je begint je het direct tot het einde uit leest.
Echter moet ik wel bekennen dat ik Mea Culpa beter vond omdat ik persoon hier het raadsel vrij snel had ontcijfert. Bij Mea Culpa was ik echt met stomheid geslagen. Maar zoals Clare zelf uitlegde was haar doel bij dit boek ook anders dan bij Mea Culpa.
Dit nieuwe boek is ook gewoon weer ijzer sterk en ik denk dat dit boek hoog in mijn top favoriete boeken van 2017 komt te staan.

Ik kan dan ook niet ander dan dit boek de volle vijf sterren geven.

“Ik zie jou is dood eng, ijzer sterk en zal je voor een lange tijd niet los laten. “

SterSterSterSterSter

 

Ga jij dit boek lezen?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Recensie: Ik zie jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *