De klassiekers van vroeger

Lieve lezers,

Kennen jullie je klassiekers? Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet echt in de klassiekers thuis ben. Daarom ging ik voor mijzelf op onderzoek uit om te kijken welke klassiekers.
Onderstaande klassiekers werden door jullie getipt maar ook door de eeuwige lijst van klassiekers.
De lijst wisselt tussen Nederlands en Engels zodat iedereen een klassieker kan uitzoeken.

Pride and Prejudice 

Het eeuwenoude klassieke verhaal. Dat ook nog eens prachtig verfilmt werd. Dit boek staat al heel lang hoog op mijn lijst. Maar tot op heden heb ik het nog nooit aangeschaft. Dit boek werd ook door jullie als aller eerste aan mij getipt.

Peter Pan

Wie kent het sprookje niet? Maar heb je het ooit als klassieker gelezen? Persoonlijk zou ik deze denk ik als eerste lezen als ik hem in mijn handen krijg. Want Peter Pan is gewoon een magisch sprookje.

Lord of the Flies / Heer van de Vliegen

Ook dit boek werd door een van jullie getipt. Ik herinner me nog de film naar dit boek. Heel wat jaren geleden keken mijn broer en mijn vader deze film en heb ik mee gekeken. De film maakte toe heel veel indruk op mij. Daarom wil ik dit boek zeker nog eens lezen.

The Old Man and the Sea 

Hemingway, wie heeft er nog nooit van deze naam gehoord? Echter heb ik nog nooit iets van deze man gelezen. Tot jullie mij ook dit boek tipte, en ik kan je vertellen dat het me heel erg interessant klinkt.

1984

Het boek waar Big Brother op gebaseerd is. Ik weet dat ik voor het eerst van dit boek hoorde via mijn broer en daarna in de TV-Serie Beugelbekkie (kennen jullie die nog?). Vanaf dat moment wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Echter staat hij nu al jaren op mijn ereader maar heb ik hem nog altijd niet gelezen.. Toch maar eens gaan doen.

To kill a Mockingbird

Dit boek heb ik ongeveer een half jaar geleden al gekocht. Echter ligt  het nog altijd ongelezen in de kast. Maar een echte klassieker die ik heel graag wil lezen is het wel!

De klokkenluider van de Notre-Dame

Naar dit boek ben ik ook heel erg benieuwd. Want hoe anders is het dan het bekende Disney verhaal dat we kennen? En hoe was het verhaal van origine?..

Gejaagd door de wind

Ook een tip van een van jullie. En een titel die ik natuurlijk direct herkende. Deze moest natuurlijk ook op de lijst. En er is nog een  “nieuwe”  editie  van dit boek beschikbaar ook!

Turks Fruit

Een klassieker van Nederlandse bodem. Helaas niet meer te verkrijgen als papieren boek maar wel als e-book. Misschien heeft een familielid hem nog in de kast liggen?

Alice in Wonderland

Een prachtige klassieker die pas geleden in een prachtig nieuw jasje is verschenen. Hierdoor kan ook een nieuwe generatie genieten van dit boek. Maar tot mijn grote spijt heb ik ook dit boek nog nooit gelezen.

Welk boek van deze lijst vinden jullie dat ik moet lezen?
En welke moet op deze lijst?

Liefs, Marjolein

 

Met speciale dank aan alle lieve mensen die mee gedacht hebben voor deze lijst! 

11 thoughts on “De klassiekers van vroeger

  1. Turks Fruit staat zo nu en dan nog wel eens bij de kringloop, misschien ook een tip voor de personen die hem in papieren editie willen ?. Zo als de vele klassiekers. Ik heb geen idee welke je als eerst moet lezen , succes in ieder geval.

  2. De klokkenluider van de Notre Dam vind ik als boek nog 10x leuker dan de heerlijke zoetsappige Disney en dat zeg ik als Disneyfan. Er zit veel meer diepgang in, ik vind het een mooi boek in ieder geval.

  3. Ik ken alle verhalen wel, maar heb zelf alleen nog maar Turks fruit gelezen. Animal Farm van George Orwell en Hersenschimmen van Bernlef zijn de eerstvolgende klassiekers die nog bij mij op het lijstje staan

  4. ‘To Kill a Mockingbird’ (zonder de ‘how’ trouwens) is echt een aanrader, ‘Pride and Prejudice’ ook. Ik zou van Jane Auten toch ook ‘Persuasion’ aan de lijst toe willen voegen, net als ‘Bleak House’ van Charles Dickens! (En ‘Turks Fruit’ eraf halen trouwens ghehe)

  5. Tof lijstje! Met mijn ‘Klassiekers uit het stof’-leesclub bespreken we binnenkort ‘Jane Eyre’ van Charlotte Brontë. Heb je die klassieker al gelezen? Als je het leuk vindt, mag je ook meedoen! Klik dan even op m’n naam, dan kom je uit bij het artikel waarin ik de leesclub toelicht.

  6. Verwacht je bij Peter Pan en bij de Klokkenluider maar aan iets héél anders dan de Disneyversie, beiden zijn niet zo lieflijk 😉

  7. Uiteraard Gejaagd door de wind en het vervolg -andere auteur- met de titel Scarlett.Fantastische boeken die ik ooit nog eens zal herlezen! Alvast veel lees pkezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *