Help! Een leesdip

Lieve lezers,

Het is weer de tijd van het jaar dat de een na de ander in een leesdip geslingerd word. Ik zelf was er ook heel erg tussenin aan het kwakkelen. Ik las of in 1 ruk een boek uit of ik bleef het lezen maar ontwijken.

Gelukkig heb ik voor mezelf alles weer eens op een rijtje gezet en ben ik voorlopig uit de lees dip.  Maar omdat ik veel mensen zie worstelen deel ik vandaag graag mijn tips met je.

fullsizerender

Neem een uurtje per dag de tijd
Kies elke dag een tijdstip waarop je jezelf leestijd gunt. Bijvoorbeeld na de afwas of als je net thuis komt voor je gaat koken. Of misschien een uurtje eerder richting bed zodat je daar nog even een uurtje kan lezen. Maar waak er voor dat je niet te laat gaat want dan is het natuurlijk slapen in plaats van lezen.
Gebruik dit uurtje om even tot rust te komen en jezelf leestijd te gunnen. Hoe veel je in dat uurtje leest doet er niet toe als je maar even gaat lezen.

Neem een warm bad
Misschien vind je het dood eng of misschien heb je een waterdichte ereader. Maar ga gewoon even lekker in bad lezen. Ontspannen in het warme water een mooi verhaal er bij. Maar natuurlijk wel je boek goed vast houden.

Lees iets nieuws
Zie je een prachtig boek online of in de boekhandel. Koop hem gewoon, gooi al die boeken die je probeert te lezen aan de kant en ga voor dat mooie nieuwe boek. Waarom jezelf schuldig voelen voor het kopen van een nieuw boek terwijl je er nog zo veel hebt als juist dit boek je uit je dip helpt?

Leg je telefoon weg
De telefoon is voor mij de grootste afleidingfsbron. Even op Facebook kijken even op Instagram kijken enz. En dan gaat mijn telefoon ook nog eens voortdurend af. Ik vond het in het begin heel moeilijk maar nu leg ik mijn telefoon gewoon weg. En dan wel ergens waar ik net te veel moeite moet doen om hem te pakken. Zo bescherm ik mezelf tegen die verdwaalde uren op internet terwijl je eigenlijk wilde lezen.

Lees ook eens niet
Laat dat boek ook gewoon eens een avondje links liggen. Besluit dat je die avond niet hoeft te lezen maar ga lekker gamen/tv/neflix- en. Je zult merken dat daardoor de druk om te lezen (die je jezelf stiekem oplegt) verdwijnt en je daarna weer een stuk lekkerder leest.

 

Dit waren de dingen die mij deze keer uit de leesdip hebben getrokken. Lees ook nog eens eerder artikelen over dit onderwerp op de site mochten deze tips niet werken voor je.

Wat doe jij om uit je leesdip te komen? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Help! Een leesdip

  1. Meestal lees ik meerdere genres door elkaar, dus bij mij helpt al om dan te wisselen van boek. Soms pak ik er ook gewoon een kinderboek bij. Leest makkelijk weg en brengt herinneringen boven. Of, helaas omdat het moet, stop ik voor het huishouden en probeer ik het daarna opnieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *