Wereldpoéziedag

Lieve lezers,

Vandaag is het Wereldpoéziedag, een dag om stil te staan bij poézie en het ook weer een beetje nieuw leven in te blazen. Ik moet eerlijk bekenen dat ik soms enorm kan genieten van poézie maar er veel te weinig aandacht aan besteed.

En ik ben duidelijk niet de enige. Om deze dag in het zonnetje te zetten kreeg ik van Viking de vraag of ik mee wilde werken om op deze dag poézie in het zonnetje te zetten. En daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen.

img_5528

Van Viking kreeg ik een geweldige doos vol met bijzondere artikelen om poézie te kalligraferen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik sinds de basisschool niet meer had gekalligrafeerd. Of ik er toen goed in was? Geen idee, ik kan me alleen nog herinneren dat we het toen dezen met inderdaad poézie. Eigenlijk was deze opdracht dus ook een beetje een trip down memory lane.

Maar wat zat er dan allemaal in die doos hoor ik je denken? Wel, het volgende zat er in:
img_5180

img_5184

Was jij net zo verwonderd als ik? Ik stond bij het open maken van deze doos echt te springen als een klein kind met kerstmis. Die kalligrafeer pen is echt een van de mooiste dingen die ik ook gezien heb. En ik ben dan ook waanzinnig verrast dat zo iets moois in deze doos zat.

Het zoeken naar een gedicht vond ik enorm moeilijk. Want ik wilde het niet al te groot maken, bij de blog laten passen en bij mij laten passen.
Zelf ben ik totaal niet goed in het schrijven van poézie/gedichten. Daarom heb ik gekozen het internet in te duiken. Ik heb heel veel dagen gezocht naar een mooi kort gedicht. Eerst zat ik vooral in de Disney hoek te zoeken omdat ik hun spreuken zo mooi vind. Maar dat leverde niets op. Toen uiteindelijk dacht ik waarom niet een gedicht over onze liefde voor boeken. En daar vond ik het gedicht dat ik zocht. Niet te moeilijk niet te lang perfect om met jullie te delen. Helaas kon ik nergens achterhalen wie de originele bedenker van dit gedicht is. Deze houden jullie nog van me tegoed.

img_5528

Dit gedicht lijkt echt recht uit het hard van elke boekenliefhebber te komen en daarom moest dit gedicht hem gewoon worden.

Het leuke aan deze opdracht is dat het me er toe bewogen heeft om weer eens poézie te gaan lezen. Zo heb je me de afgelopen weken al meerdere malen met een bundel in mijn hand kunnen vinden. Ik weet allee niet zo goed welke bundel ik wil kopen. Mocht je dus nog een tip hebben hoor ik het heel graag hieronder in de reacties.

 

Wat vinden jullie van Wereldpoéziedag? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Wereldpoéziedag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *