Stacking The Shelves week 11 – 2017

Lieve lezers,

De week is al weer door midden maar vandaag had ik helaas pas tijd voor de Stacking The Shelves. (Iets met weekendjes weg en artikelen die op bepaalde data moeten). Maar niet getreurd ik laat je nog altijd zien waar ik mijn planken deze week mee heb aangevuld.

Kijk mee en laat je inspireren.

img_5503

Klik op de roze link om naar de verkoop pagina te gaan.

schermafbeelding-2017-03-21-om-17-38-13Ik zie jou (verschijnt 13-6-2017)
Je reist elke dag naar je werk. Je denkt er niet over na. Je gaat naar de trein, gaat op een stoel zitten (als je geluk hebt), je leest een boek, of de krant, of iets op je telefoon. Zodra je op de plek van bestemming bent stap je uit. En dat elke werkdag opnieuw. Dezelfde roltrap, hetzelfde perron, de deuren van de stoppende trein, precies daar waar jij staat. En als jij weet wat je gewoontes zijn, dan weet een ander dat misschien ook…

Dit boek kwam binnen met een waanzinnig leuke/enge note op het boek. Bekijk die nog even hier.
Ik ben enorm fan van Claire haar eerste boek Mea Culpa en ben zo benieuwd dat ik vandaag al begonnen ben met lezen.

 

De glazen troon
Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Dit boek heb ik in het engels (gesigneerd liggen) maar door het engels tot op heden nog niet echt op gepakt. Toen kwam dit pareltje voor maar 7,50 in de boekhandel! Ik ben dus voordat ik een weekendje weg ging naar de boekhandel gerend om dit boek mee te nemen.

Verboden Vruchten
In een klein Engels kuststadje in de jaren 50 groeien Celia en haar beste vriendin Lottie als zussen op. Wanneer Celia haar nieuwe verloofde Guy komt voorstellen, slaat onbedoeld de vonk over tussen Guy en Lottie, wat niet zonder gevolgen blijft…
Vijftig jaar later koopt een Londense clubeigenaar een van de oude stadsvilla’s, Arcadia. Hij neemt binnenhuisarchitect Daisy in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Daisy weet niet goed waar te beginnen, tot ze kennismaakt met Lottie: door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven…

Jojo Moyes is gewoon een schrijf koningin. Haar boeken zijn simpelweg heerlijk en ik kan er altijd enorm van genieten en balen als het boek uit is.

Ik zie je in de kosmos
Wat zou jij doen als je alleen met je moeder woonde, die soms haar ‘stille dagen’ heeft, en je een iPod de ruimte in wilt sturen om aan buitenaardse wezens uit te leggen hoe we hier op aarde leven? De 11-jarige Alex Petroski woont in Rockview, Colorado, samen met zijn moeder en zijn hond, die hij heeft vernoemd naar zijn grote held, de astronoom Carl Sagan. Alex zorgt voor zijn moeder, die soms dagenlang in bed ligt en niet aanspreekbaar is. Zijn droom is om zijn goudgeverfde iPod de ruimte in te sturen, net zoals Sagan in de jaren zeventig met een gouden plaat heeft gedaan. Hij spreekt al zijn belevenissen in op zijn iPod, gericht aan intelligente buitenaardse wezens die deze misschien op een dag in de ruimte zullen vinden. Om zijn droom te verwezenlijken gaat Alex samen met zijn hond Carl Sagan naar een festival voor amateurastronomen, waar hij de iPod met zijn zelfgebouwde raket wil lanceren. Helaas mislukt deze poging en hij raakt samen met zijn hond verzeild in een roadtrip door Amerika. Hij ontmoet onderweg allerlei bijzondere mensen, die hem naar nieuwe plekken meenemen. Hierdoor komt hij de waarheid achter zijn vader op het spoor, die acht jaar daarvoor is overleden.

Dit boek lijkt me zo bijzonder dat ik niet kan wachten om hem te gaan lezen en het avontuur te lezen.

 

Welk boek van deze week wil jij heel graag hebben? En wat heb jij deze week gekocht?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *