Hallo Lente!

Lieve lezers,

De lente is officieel maandag van start gegaan. Dat is natuurlijk het startschot voor heerlijk lezen in het zonnetje de natuur die weer ontwaakt en misschien zelfs wel op zijn mooist is en vooral veel nieuwe boeken.

Maar welke boeken passen nu echt bij de Lente?
Vandaag heb ik een lijstje voor je met boeken die echt bij de lente passen voor jong en oud.

img_5512

Wild
Op haar zesentwintigste neemt Cheryl Strayed haar meest impulsieve beslissing ooit: ze begint aan een voettocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht die haar leven voorgoed zou veranderen. 

Heel veel mensen beginnen in de Lente met het opruimen van hun leven. Wild is daarom een geweldig boek om in deze periode te lezen. Deze dappere vrouw maakt schoon schip in haar leven op een zeer bijzondere en inspirerende manier. (Al moeten we nu niet allemaal massaal deze tocht gaan maken)

Sammie in de Lente
Het is lente. Buiten schijnt de zon en de vogeltjes fluiten. Sammie en Job hebben er zin in. Samen gaan ze lekker buiten spelen. Het wordt een fijne dag.
Een boek met verrassende halve tussenpagina’s over Sammie en zijn paardje Job die genieten van de lente. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Een super leuk boekje voor de allerkleinste over de lente. Heerlijk om voor te lezen. Lees mijn recensie ook nog even hier. 

 

Liever met Lef
In ‘Liever met lef’ inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad. Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

Lieve Dagmar is een van de meest inspirerende personen die ik ken. En om de lente met een fris en leeg hoofd te beginnen kun je  dit boek zeer zeker gebruiken. Lees mijn recensie nog even hier. 

 

De Siren
Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort.
Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar… maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?

Ik heb dit boek vorig jaar in de lente gelezen en er enorm van genoten. Niet te ingewikkeld gewoon een lekker verhaal voor tussendoor dat toch magisch mooi is. Lees mijn recensie nog even hier.

 

Verboden Vruchten
In een klein Engels kuststadje in de jaren 50 groeien Celia en haar beste vriendin Lottie als zussen op. Wanneer Celia haar nieuwe verloofde Guy komt voorstellen, slaat onbedoeld de vonk over tussen Guy en Lottie, wat niet zonder gevolgen blijft…
Vijftig jaar later koopt een Londense clubeigenaar een van de oude stadsvilla’s, Arcadia. Hij neemt binnenhuisarchitect Daisy in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Daisy weet niet goed waar te beginnen, tot ze kennismaakt met Lottie: door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven…

Alle boeken van Jojo Moyes zijn waanzinnig. Dit boek ga ik zelf deze lente lezen, Jojo Moyes kan je eigenlijk in elk seizoen lezen maar ik vermoed dat dit verhaal mooi bij de Lente gaat passen.

 

Welke boeken vind jij echt bij de lente passen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *