Recensie: Liever met Lef

Lieve lezers,

Zoals jullie allemaal wel weten ben ik groot fan van Dagmar Valerie. Deze geweldige dame die me met haar blog altijd als wist te inspireren heeft nu ook een boek geschreven. Het boek is al een tijdje uit maar ik heb er extra lang over gedaan. De oorzaak? Ik wilde kijken of dit boek echt zo bruikbaar ging zijn in mijn leven als het bij het lezen beweerde. En daarom is het nu vandaag eindelijk tijd voor de recensie.

img_1757

 Titel: Liever met Lef
Auteur: Dagmar Valerie
Verschenen:  Oktober 2016
Pagina’s: 128
Uitgever: Kok

In ‘Liever met lef’ inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad. Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!
  Koop bij bol.com

Laten we beginnen bij het begin. Het uiterlijk van dit boek, het is ene heerlijk fris boek met een zachte cover maar wel heel stevig. Het papier is behoorlijk dik/stevig wat goed bij dit boek past want je zult het er nog vaak bij pakken om even na te lezen. In het boek staan ook regelmatig pagina’s met prachtige inspirerende quotes. Hierdoor geeft het boek een heelrijk fris overzichtelijk en inspirerend gevoel. Het lettertype is extreem prettig, het leest heerlijk en daardoor blijf je ook lezen.

Dan nu het boek. Laat ik beginnen met je vertellen dat dit boek echt uniek is. En dan wil je natuurlijk weten waarom. Dagmar verteld vanuit zichzelf, ze deelt haar tips maar is er ook eerlijk over. Hierdoor geeft ze je echt het gevoel dat jij het ook kan. Het is niet het zoveelste zelfhulp boek. Het is een boek dat heerlijk weg leest en dat je het gevoel geeft dat Dagmar je elke stap in de weg steunt.

Ook verteld Dagmar prachtig dat het leven echt niet zo makkelijk is als het soms mag lijken. Dagmar zelf komt van heel ver en dat had ik echt totaal niet verwacht. In haar boek is ze er op een eerlijke manier open over. Dit geeft me eigenlijk gelijk heel veel kracht. Want iets wat jullie niet weten is dat ik elke week ongeveer een uur doorbreng in het ziekenhuis. Hier krijg ik elke week injecties waardoor ik me zeker 3 dagen per week niet ‘optimaal’ voel (in het meest positieve geval). In dit boek heb ik dan ook elke keer als ik daar zat gelezen en voelde ik me om de een of andere reden minder alleen. Dagmar kent dat leven op een wat andere manier maar omschrijft wel goed hoe je van ‘niets’ naar heel veel kan komen. Zo veranderde de ziekenhuis uurtjes naar werken aan de toekomst en geluk uurtjes.

img_1758

Dagmar haar tips hebben misschien ook wel iets van mijn leven doen veranderen. Zo ga ik met mensen gesprekken aan die ik anders nooit zou doen. En het wonderbaarlijke is is dat het echt werkt. Zo kwam ik in een late dienst in gesprek met een collega die me punten/eigenschappen over mezelf vertelde waar ik zelf echt nooit aan had gedacht. En op die manier kwamen we in een enorm enthousiast gesprek. Hij zette me in een toekomstige baan waar ik zelf nooit aan gedacht had maar die een heel groot deel van mijn dromen verwezenlijkte. En het allerleukste aan het einde van dit gesprek was ook nog eens dat we de afspraak hebben gemaakt dat we de volgende keer naar hem gaan kijken en waar hij in de toekomst naartoe kan. Omdat ook hij een beetje vast zit met waar hij heen wil. Bij deze alvast bedankt Dagmar voor dat je dit met je boek te weeg hebt kunnen brengen. Als ik ooit deze baan kan creëren en verwezenlijken weet ik wie te bedanken.

Nu begint deze recensie een beetje veel om mij te draaien en dat wil ik ook niet echt. Maar met deze voorbeelden kun gelijk goed zien hoe dit boek je leven kan veranderen. Omdat Dagmar zo vanuit zichzelf schrijft is het boek heel makkelijk bij jezelf neer te leggen. En het aller aller aller belangrijkste dit boek geeft je niet het gevoel van dat je waardeloos bent en je nog harder met werken om gelukkig te zijn. Nee dit boek laat je zien dat je geweldig bent en dat je er aan kan werken om nog gelukkiger en geweldiger te worden. En vooral gelukkig kunt zijn met jezelf.
Ik vind dat dit punt het meest belangrijke is uit dit boek. Het is geen standaard zo kun je gelukkiger zijn boek maar dit boek laat je gelukkig zijn en helpt je om nog gelukkiger te worden.

Ik denk dat ik dit boek nog heel vaak ga lezen. Want elke keer dat je het leest zal je leven in een andere fase zitten en zal het boek je op een andere manier aanspreken en inspireren.

Lieve Dagmar, je was altijd al een inspiratiebron voor me maar met dit boek heb je daadwerkelijk mijn leven aangeraakt.

“Liever met Lef is een boek dat je het gevoel van geluk geeft en je zelf je geluk laat vergroten”

SterSterSterSterSter

 

Wil jij dit boek gaan lezen of heb je het al gelezen? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: Liever met Lef

  1. Zijn het nog de kraamtranen? Ik denk het niet: je recensie is zo hartverwarmend, mooi en prachtig om te mogen ontvangen dat ik het onmogelijk droog kon houden. Dankjewel voor je geweldige woorden, echt zo bijzonder om te mogen lezen en ik ben heel erg blij dat het boek je vooruit mag helpen. Wat ben ik ongelooflijk trots op je en nogmaals ontzettend bedankt, dit is de mooiste recensie die ik maar kon wensen <3 Xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *