De leukste kinderboeken voor Kerstmis

Lieve lezers,

De Sint is terug naar Spanje en de kerst staat voor de deur. Inmiddels zie ik in de meeste huizen de kerstboom al staan en kan je feestgezelligheid beginnen.
Maar de allerkleinste moeten natuurlijk nog leren over kerst en de kerstgedachten. Daarom heb ik vandaag een aantal boeken op een rijtje gezet die prefect zijn voor de allerkleinste.

img_1747

Woezel en Pip – Kerst in de tovertuin
Het is Kerst in de Tovertuin!
In dit nieuwe boekje uit de reeks mini-prentenboeken maken Woezel en Pip en alle vriendjes uit de Tovertuin een bijzonder avontuur mee.

Woezel en Pip doet het bij elk kind goed en dan ook nog eens voor deze bijzonder lage prijs.

 

 

Maria krijgt een kindje
Maria krijgt een kindje. Ze wiegt het heen en weer. En Jozef geeft het kusjes, wel honderd, of nog meer.
Een eerste kennismaking met het klassieke kerstverhaal. In ritmische versjes en unieke illustraties. Voor iedereen vanaf 3 jaar.

Een prachtig boekje, dat ik voor mag blijven lezen. Lees mijn recensie nog even hier.

 

Kerstmis met Fien en Milo
Fien en Milo gaan een kerstboom kopen. Ze hebben warme kleren aan, want het sneeuwt. In de tuin maken ze een sneeuwpop. Binnen versieren ze de kerstboom. Fien en Milo kiezen kerstballen, slingers en een piek voor boven in de boom. Maar als de kerstboom klaar is, is Milo plots verdwenen …
Een gezellig kerstverhaal over spelen in de sneeuw en een kerstboom versieren. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Fien en Milo staan garant voor veel kinderplezier.

 

De kleine helper van de kerstman
Abel is een klein jongetje met een grootse droom. Hij wil graag Kerstman worden.
Helemaal alleen gaat hij op zoek naar de echte Kerstman.
En die is wat blij dat er eindelijk iemand komt helpen om de cadeautjes in te pakken ¿

Een warm en knus kerstverhaal over een jongetje dat dolgraag Kerstman wil worden en de Kerstman te hulp schiet. Lees mijn recensie hier.

 

De kleine kerstboom 
De kerstboomverkoper heeft dit jaar een mooie collectie kerstbomen. Een voor een worden de kerstbomen verkocht en versierd door de kopers. Iedereen wil een grote boom! Het kleinste kerstboompje blijft als laatste over. Zou niemand hem willen dit jaar? Dan komt de Kerstman voorbij. Hij neemt de kleine kerstboom mee …

Lees mijn recensie hier. 

 

Vrolijk Kerstfeest Paultje
“De Kerstman vindt het fijn als we met anderen delen,” heeft papa Konijn zijn kinderen verteld. Paultje volgt deze raad op en deelt de wintervoorraad met de hongerige dieren in het bos. Maar de rest van de konijnenfamilie is niet zo blij met de halflege voorraadkamer.

Paultje is een van de leukste konijnen van de boekjeswereld.

 

 

Heb jij nog Kerst boekjes voor Kinderen die ik echt moet lezen? Laat het dan hieronder weten.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *