Recensie: De kleine helper van de Kerstman

Lieve lezers,

Over precies een week is het kerstavond. Daarom is het nu de tijd om samen met je kind de kerstboekjes in te duiken. Vandaag mag ik een van mijn favorieten met jullie behandelen.

Titel: De kleine helper van de Kerstman
Auteur: Kathleen Amant
Verschenen:  december 2010
Pagina’s: 32
Uitgever: Clavis
Leeftijd:  0-6  jaar

Koop bij bol.com

Abel is een klein jongetje met een grootse droom. Hij wil graag Kerstman worden.
Helemaal alleen gaat hij op zoek naar de echte Kerstman.
En die is wat blij dat er eindelijk iemand komt helpen om de cadeautjes in te pakken …
Een warm en knus kerstverhaal over een jongetje dat dolgraag Kerstman wil worden en de Kerstman te hulp schiet.

Gisteren viel eindelijk De kleine helper van de Kerstman op de mat. Al ongeveer 1,5 week keek ik uit naar dit boekje. Want zo veel kerstboekjes hadden we niet in de kinderopvang waar ik help. Daarom was het tijd om met de kindjes eens flink wat kerst boekjes te gaan lezen. En gelukkig heeft uitgeverij Clavis er genoeg van!

Het boekjes is een mooi vierkant stevig boekje een mooie hardcover met stevige glanzende pagina’s. De tekeningen zijn donker maar toch geeft doet dit geen afbreuk aan het boekje. Elke tekening staalt gezelligheid en kerst uit. Echter is de kerst in het sfeervolle licht van de kerst soms wat moeilijk te lezen (zwarte letters op donker rood)

Het boekje gaat over Abel die graag Kerstman wil worden. Helemaal alleen heeft hij het huis van de kerstman gevonden. Daar wil hij de Kerstman graag helpen, en de Kerstman vind deze hulp heel fijn. Maar tijdens het inpakken raakt Abel een beetje afgeleid door al het mooie speelgoed en valt de kerstman in slaap.. En wat er dan gebeurd.. Dat mogen jullie zelf lezen.

Ik heb het boekje met een kindje van 2,5 en 2 jaar gelezen deze keer.
De kinderen vonden het boekje vooral heel mooi en natuurlijk alle pakjes prachtig. Op elke tekening is genoeg te zien en het verhaaltje was simpel en makkelijk voor ze om te begrijpen.
Echter had ik iets meer plezier in het boekje dan de kinderen zelf. Al denk ik dat ze volgens jaar als ze een jaartje ouder zijn deze grapjes beter begrijpen. Verder was het hele verhaal wel heel goed voor de kindjes te begrijpen. De tekening spreken echt tot ze en alles was goed herkenbaar. Zo waren er Veeel blauwe cadeautjes. En mooie beren en een vliegtuig.

Kortom een ideaal boekje dat een mooi verhaal verteld en vooral benadrukt wat een leuke man de kerstman is.

SterSterSterSterSter half

Hebben jullie al veel kerstboekjes voor gelezen?

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan uitgeverij Clavis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *