Lees tips rondom kerst

Lieve lezer,

De kerst komt stapje voor stapje dichterbij en ik merk dat steeds meer mensen moeite hebben met lezen omdat de feestdagenplaning langzaam aan hun tol begint de eisen.
Maar natuurlijk moeten we ook zelf genieten van deze donkeren knusse dagen. En natuurlijk veel lezen.
Daarom deel ik je vandaag hoe ik mijn lees momenten rondom de kerst zo gezellig en prettig mogelijk maak.

img_1671

Zorg voor een fijne plek
Allereerst is het belangrijk dat je zorgt voor een fijne gezellige knusse plek. Zorg er dus voor dat je op een fijne plek gaat zitten waar je rustig kunt lezen en vooral ook lekker zit.
De kerstboom zorgt natuurlijk al voor extra sfeer in huis maar pak nog eens wat extra uit met kaarsen aan en een lekker achtergrondmuziekje.

Boeken
Deze kerstperiode krijg je van mij een vrijkaart om te lezen wat je wil. Pak die boeken uit de kast die je zo graag nog eens wil herlezen. Koop dat ene boek waar je eigelijk al veel te oud voor bent maar je stiekem toch graag wil lezen. Pak niet het boek datje Moet lezen maar het boek dat je wil lezen.

Maak het jezelf gemakkelijk
Pak een lekker dekentje een hele grote waar je je helemaal in kunt nestelen. (Tip bij de action hebben ze heerlijk grote, zachte, warme, mooie dekentjes/plaids) Steek wat kaarsjes aan, zo ben ik nu verkocht aan de geuren Snowflake, Pine tree, Morning mist, en secret forest (Allemaal van de Action). Natuurlijk steek ik ze niet allemaal tegelijk aan maar de geuren zijn zo heerlijk.
Pak een flinke kop thee echt zo’n belachelijk grote waar je heel lang mee kan doen en pak je smaak waar jij op dat moment zin in heb.

Nagellak
Natuurlijk alleen voor de dames, maar ik word helemaal vrolijk van een leuk kleurtje nagellak terwijl ik aan het lezen ben. Je ziet namelijk telkens de kleur van je nagellak en dat maakt mij stiekem vrolijk. Zeker nu ik leuke kerst kleurtjes heb gescoord van Essence!

Telefoon op stil
Zet je telefoon op stil of als je een iPhone hebt op niet storen. Zo word je niet heel de tijd lastig gevallen door alle gezellige groepapps, Facebook, Instagram enz. Het voordeel van Niet storen is dat als er iemand belt die belangrijk is (dus in je favorieten staat) je telefoon toch af gaat. Zo hoef  je niet bang te zijn te missen dat de wereld vergaat.

Lezen is geen verplichting
Begin het lezen een beetje als een verplichting te voelen omdat je met de Sint dat ene boek hebt gekregen van je beste vriendin. Lees dan gewoon even niet. Ga een heerlijke film kijken een computer spelletje spelen. Vergeet de verplichtingen die komen er namelijk nog genoeg aan het einde van de maand.

Ontspan en geniet
Het allerbelangrijkste van allemaal. Vergeet niet te genieten en te ontspannen. Haal een keer lekker diep adem en geniet van het rust moment dat jij nu even hebt met je boek en je heerlijk rustige omgeving.

 

Ik hoop dat jullie veel aan mijn tips hebben om lekker te kunnen genieten tijdens deze dagen.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *