Recensie: The Siren – Kiera Cass

Lieve lezers,

The Siren, een boek dat heel veel besproken is. Nog maar weinig mensen hebben het gelezen  een nieuw boek van onze Selection Koningin heeft al veel stof doen opwaaien.
Vandaag mijn mening over dit boek.

Titel: The Siren
Auteur: Kiera Cass
Verschenen: Januari  2016
Pagina’s: 327
Uitgever: Harper Teen


Koop bij bol.com

Kahlen is a Siren, bound to serve the Ocean by luring humans to watery graves with her voice, which is deadly to any human who hears it. Akinli is human—a kind, handsome boy who’s everything Kahlen ever dreamed of. Falling in love puts them both in danger…but Kahlen can’t bear to stay away. Will she risk everything to follow her heart?

Kahlen is een Siren, gedwongen om de oceaan 100 jaar te dienen door mensen het water in te lokken met haar stem. Maar haar stem is dodelijk voor elk mens die hem hoort. Akinli is mens, een knappe jongen. Hij is alles waar Kahlen ooit van gedroomd heeft. Maar als ze verliefd op het wordt brengt ze hen beide in groot gevaar. Kahlen kan niet bij hem weg blijven. Zal ze alles riskeren voor zijn hart?

Allereerst heb ik dit boek in het engels gelezen omdat ik niet kon wachten op de Nederlandse vertaling. Op het moment dan ik hem bijna uit had werd bekend dat hij in het Nederlands vertaald gaat worden. Joepie dus voor iedereen die moeite heeft met engels.

De cover van dit boek is werkelijk waar prachtig. De letters liggen als het ware op het boek. Er zit een prachtige glimmende laag overheen. Hierdoor is het boek zeker een eye catcher.
Het lettertype is heerlijk maar dit vind ik meetal met engels.

Het engels is vrij gemakkelijk te lezen. Het is geen heel erg moeilijk engels maar ook niet heel erg simpel engels. Echter zijn er online genoeg audio versies van dit boek te lezen zodat je eventueel mee kan lezen mocht het engels toch te moeilijk zijn.

IMG_9687
Het verhaal is heerlijk geschreven en neemt je gelijk mee op reis. Het neemt je mee in een mysterieuze mythische wereld. De emoties zijn echt en komen zo dichtbij dat ik regelmatig een traantje heb gelaten. De personages zijn allemaal stuk voor stuk krachtig neergezet. Het verhaal lees je vanuit Kahlen. Vanuit haar zie je wat haar is overkomen en wat ze allemaal mee maakt en hoe ze met haar gevoelens en emoties om gaat. Maar ook lees je over de haat liefde verhouding die ze met de oceaan heeft. Tijdens het lezen voel je echt het verdriet van alle partijen.
Echter moet je niet op de details in het verhaal gaan letten. Ik kan bij een hele hoop elementen een vraagteken gaan zetten waardoor het verhaal minder mooi word. Echter is het bij dit verhaal niet nodig om te doen.

Het boek is zo goed geschreven dat je bijna zou zeggen dat de wereld die Kiera Cass in dit boek heeft gecreëerd echt zou kunnen bestaan. Ik kon het boek dan ook echt niet weg leggen.

Het boek is een heerlijk boek om je te vermaken. Vergelijkbaar met De Selectie serie. Echter is dit 1 verhaal in 1 boek en een stuk meer fantasie. Verwacht dus geen hoogstaand werk maar gewoon een heerlijk boek om te lezen.

Ik heb enorm genoten van dit boek. Heel lang heb ik zitten twijfelen tussen 4,5 ster of 5 sterren. Maar omdat ik er zo van genoten heb en het echt iedereen wil aanraden krijgt het :

Ster SterSterSterSter

Willen jullie dit boek lezen? 

Liefs, Marjolein

9 thoughts on “Recensie: The Siren – Kiera Cass

  1. Dit doet me denken aan alle verhalen die ik op de middelbare school voor Grieks moest vertalen met de sirenen. Ik weet niet of ik het net zo leuk zal vinden als De Selectie, maar wil dit boek zeker graag lezen! Al wacht ik even met kopen tot de Nederlandse er is, dat vind ik toch altijd wat fijner lezen 🙂

  2. Ik vond The Siren ook echt een heerlijk boek. Ik heb het binnen één dag uit gelezen. Ik ben overigens echt benieuwd naar de Nederlandse vertaling.
    Niet om moeilijk te doen, maar ik heb een klein foutje ontdekt in je recensie. Engels moet met een hoofdletter en ik zie dat je het telkens met een kleine letter schrijft 😉

  3. Zodra ik hoorde dat de vertaling in het najaar ging verschijnen heb ik hem meteen op mijn verlanglijstje gezet. Ik heb geen probleem om Engels te lezen maar mama wel een aangezien we hetzelfde type boeken lezen… Tja, dan is het maar wachten op de Nederlandse vertaling. Bovendien heb ik pas ook De Selectie reeks in het Nederlands aangeschaft dus vormt mijn Kiera Cass collectie een mooi geheel 🙂

  4. Ik vind het ook super dat deze wordt vertaald! Geen moeite met Engels, maar ik ben docent Nederlands in opleiding en wil mijn leerlingen gewoon Nederlandse (desnoods vertaalde) boeken kunnen aanbevelen. Ben hier heel erg benieuwd naar!

  5. Ik heb het boek gekregen! Ben zo benieuwd ernaar. Maar eerst nog een ander boek uitlezen. (eenzaam en extreem ver weg.), die tot nu toe super is.
    Ik vond de selectie-serie, moet nog wel deel 5. Ik ga de selectie ooit zeker weten herlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *