Waarom lezen ons zo gelukkig maakt

Lieve lezers,

Worden jullie ook zo intens gelukkig van lezen? Dan heb ik vandaag een lijstje wat je waarschijnlijk helemaal gaat herkennen.

pretty-woman-739209_960_720

  1. Het laat je even vergeten
    Het laat je even vergeten waar je nu bent, een boek neemt je mee naar een andere plaats. Of deze nu mooier of minder mooi is.

2. Je komt wonderen tegen
Of het nu draken zijn of eenhoorns. Een magische liefde of iets anders. Het brengt je wonderen die je in het werkelijke leven misschien niet mee zou maken. Dat maakt het nu juist zo bijzonder.

3. Waar je ook bent
Lezen kan altijd en het kan overal. Of je nu aan een heerlijk stand ligt of ziek in bed. Het kan altijd en je kan het altijd met je mee nemen.

4. Het geeft rust
Lezen voor het slapengaan maakt je tot een gelukkiger mens omdat je zo rustig gaat slapen. Ook kun je natuurlijk lekker verder dromen over je personages (moet het alleen geen horror of thriller zijn)

5. Wijze lessen
Veel van je favoriete personages hebben je wijze lessen geleerd. Zo weet jij wat je zou doen in bepaalde situaties omdat je er over na hebt gedacht toen het personage iets vergelijkbaars mee maakte.

 

Waarom is lezen voor jou zo bijzonder? 

Liefs, Marjolein

6 thoughts on “Waarom lezen ons zo gelukkig maakt

  1. Door te lezen kan ik echt even ontspannen. Even wegvluchten uit de werkelijkheid. Vooral voor het slapen gaan vind ik het heerlijk om te lezen

  2. Zoo herkenbaar, ik kan alleen niet op school lezen waarom weet ik niet maar waarschijnlijk door de drukte om me heen.

  3. Lezen heeft me overal doorheen geholpen, en daar kan ik die lieve voorwerpen met hun harde kaft en zoveel pagina’s gewoon niet genoeg voor bedanken. Als ik niet meer mag lezen, dan leef ik niet meer. Het is mijn alles <3 xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *