Hoe neem je je boeken veilig mee op vakantie

Lieve lezers,

De mei vakantie is weer begonnen en vele van jullie gaan nog even op vakantie of gaan plannen maken voor de zomer vakantie.
Natuurlijk moeten er dan ook weer genoeg boeken mee. Maar hoe vervoer je deze boeken veilig?
Vandaag geef ik je een paar tips om je boeken veilig te vervoeren.

Tasje

Dit leuke tasje is voor €3,- te krijgen bij de Hema, normale boeken passen er net in. Pockets en engels talige boeken passen er perfect in.
Op deze manier kan je een boek makkelijk in je handbagage of in je tas mee nemen. Maar dus ook in je tas naar het zwembad of naar het terras. Geen gebutste boeken meer doordat alles in je tas er tussen gaat zitten.

E-reader

Ja sorry, hier kom je toch echt niet omheen. Een e-reader is ideaal voor op vakantie. Je kan duizenden boeken mee nemen en op vakantie lekker uitkiezen waar je zin in hebt om te lezen. Met deze ereader kan je ook nog in het donker lezen (omdat het op vakantie vaak vroeg donker is). Maar ook in de felle zon.

Ook heb je met een e-reader natuurlijk geen extra gewicht in je koffer.

Lees mijn ervaring met de Kobo GLO HD hier.

 

Linnen tasje

Wikkel je boeken in een linnen tasje. Zo blijven ze iets beter beschermd tegen botsen en stoten.
Gelukkig zijn er tegenwoordig echt enorm veel leuke tasjes op de markt. Nu word het kiezen welke je mee gaat nemen.
Dit tasje gaat natuurijk ook zo weer mee naar het strand.

Maar natuurlijk krijg je ook zat gave linnen tasjes op leuke boek events!

 

Pak slim in

Ik stop mijn boeken altijd in mijn koffer tussen mijn kleding. Ik leg dus een laag kleding op de bodem daar stop ik mijn boeken en vervolgens leg ik er weer een laag kleding op. Zo beschermt de kleding je boeken en blijven ze strak klem zitten tussen de zachte kleding. Jep, het zit altijd strak want ik neem altijd veel te veel mee.

Veel mensen zeggen wikkel er een handdoek om heen. Maar ik neem geen handdoeken mee op vakantie. Maar kleding werkt dus net zo goed.

Hebben jullie nog tips om veilig boeken te vervoeren? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Hoe neem je je boeken veilig mee op vakantie

  1. Ik neem meestal m’n schooltas mee, rugzakken zijn toch vrij handig om je boeken te beschermen. Erg vaak ga ik niet met het vliegtuig, maar als ik dan ga stop ik toch de boeken die ik het mooiste wil houden in de handbagage. Verder helpt het wel om de dunne boeken in te klemmen tussen de stevige boeken of hardcovers als je die ook hebt. Van die dunne paperbacks krijgen anders snel omgevouwen hoekjes 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *