Mijn boeken wishlist

Lieve lezers,

Steeds vaker krijg ik de vraag welke boeken er op mijn wishlist staan.
Daarom vond ik dat het vandaag weer eens tijd was voor een update van mijn wishlist aan boeken.

Kijk mee en misschien kan ik je nog inspireren.

Hof van vleugels en verwoesting
Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

Deze serie is gewoon geweldig. Ik ben het uitlezen van deel 2 aan het uitstellen (heel stiekem) zodat ik straks direct kan doorlezen.

 

 

Pretty Little Liars 
Rosewood is een typisch modelstadje met de gebruikelijke roddels en geheimen. Zo ook bij de vier middelbare school vriendinnen Aria, Spencer, Hanna en Emily. Aria heeft een affaire met haar leraar Engels, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus, Emily is dol op haar nieuwe vriendin Maya… meer dan dol zelfs, en Hanna gebruikt smerige trucjes om mooi te blijven. Maar de vier mooiste meisjes van Rosewood delen samen een nog veel duisterder geheim. En nu dreigt alles uit te komen. Een aantal jaar geleden verdween hun beste vriendin Alison en nu ontvangen ze opeens berichtjes van iemand die zich ‘A’ noemt, die dingen zegt die alleen Alison kon weten. Is Alison terug? Of is het iemand anders?

Dit boek wil ik stiekem al heel erg lang lezen. En elke keer staat hij in mijn winkel mandje en dan bedenk ik me dat ik nog zo veel recensie boeken eerst moet lezen.. Maar toch staat hij er wel elke keer weer in.

 

 

Scarlet
Cinder is gevangen genomen in het paleis in Nieuw-Beijing en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen en te ontkomen aan koningin Levana. Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit uit Frankrijk op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat zij veel verborgen hield, en dat haar geheimen levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen. Als de zoektocht van Scarlet en Wolf hen uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel meer nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Het is oorlog op Aarde, en koningin Levana is meedogenloos – en op zoek naar hen. Scarlet is het tweede deel in The Lunar Chronicles.

Deel 1 heb ik een tijdje geleden gekocht. En natuurlijk moet ik straks de hele serie mooi compleet in de kast hebben staan. Daarom staat deze zeker op mijn wishlist.
Alles wat je lief is
Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal
uitdraaien.
Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg…
Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Dit boek is zojuist in de bioscoop (in de VS) uitgekomen. En eigelijk loop ik al heel lang te twijfelen of ik dit boek wil lezen. Maar nu de film uit is en iedereen zo enthousiast is wil ik hem heel graag lezen.

 

A Secret History of Witches
A Secret History of Witches follows five generations of women-all of whom happen to be witches-from nineteenth-century Brittany to London during World War II. Brittany, 1821. After Grand-mere Ursule gives her life to save her family, their magic seems to die with her. Even so, they fight to keep the old ways alive, practicing half-remembered spells and arcane rites in hopes of a revival. And when their youngest daughter comes of age, magic flows anew. The lineage continues, but new generations struggle not only to master their power, but also to keep it hidden. For the world would see them punished for this gift that’s been passed down, from mother to daughter, since time began. But as time races onward and World War II looms on the horizon, magic is needed more urgently than ever-not for simple potions or visions, but to change the entire course of history.

Dit boek verschijnt in september. Ik hoop dat hij ook in het Nederlands gaat uit komen maar voor nu staat hij in het Engels op mijn wishlist.

 

Dit is mijn Wishlist voor deze keer.
Welke boeken staan er op jou Wishlist?

Liefs, Marjolein

 

One thought on “Mijn boeken wishlist

  1. A Secret History of Witches klinkt interessant, ik zou graag 13 Reasons Why nog willen aanschaffen, na het zien van de serie ben ik toch wel erg benieuwd geworden naar het boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *