Tips om niet naar je telefoon te kijken tijdens het lezen

Lieve lezers,

Ben jij net zo erg als ik dat je 100x tijdens het lezen naar je telefoon moet kijken? Soms komt er echt niets van mijn leesuren omdat ik toch maar naar de telefoon blijf kijken. Eventjes op Twitter eventjes of Facebook oh en even kijken op Goodreads wat jullie aan het lezen zijn. Soms word ik helemaal gek van mezelf omdat ik maar naar die telefoon blijf kijken.
Maar daar heb ik de laatste weken verandering in weten te brengen. Vandaag deel ik mijn tips met jullie.

img_1887

Niet storen
Eentje die ik tegenwoordig altijd gebruik bij het lezen. Niet storen, vooral op de iPhone is dat heel gemakkelijk in te stellen. Even over het scherm vegen en hij staat aan. Ik heb wel belangrijke mensen in mijn favorieten gezet zodat als zij bellen mijn telefoon wel af gaat en ik natuurlijk op kan nemen.

Boekenlegger
Gebruik een boekenlegger. Er zijn zat prachtige boekenleggers verkrijgbaar dus je hoeft echt niet elke keer Goodreads te open om bij te houden bij welke bladzijden je bent. Want elke keer als je je telefoon pakt zie je ook weer 100 andere dingen die je graag nog even wil bekijken.

De wereld vergaat niet
Het is niet zo dat de wereld vergaat als jij even een aantal uurtjes offline bent omdat je in een boek aan het lezen bent. Op school of op je werk vergaat de wereld ook niet als je in de les zit of even heel druk bezig bent. Dus waarom zou hij dan wel vergaan als jij net eventjes aan het lezen bent. En als de wereld wel vergaat heb je dat tenminste meegemaakt terwijl je heerlijk een boek aan het lezen was.

Lees op papier of op een e-reader
Ik hoor steeds meer mensen die op hun tablet of telefoon lezen. Op deze manier lezen is natuurlijk heel erg makkelijk om dan afgeleid te worden. Kies er voor om gewoon lekker ouderwets op papier te lezen of maak gebruik van een e-reader. dat is ook nog eens veel beter voor je ogen.

Social media
Als je van plan bent om lekker te gaan lezen ga dan niet net van te voren iets op Facebook plaatsen of je mengen in die gezellige discussie op Facebook. Je telefoon blijft namelijk ligt geven ook als hij op niet storen staat. En daardoor ga je toch echt elke keer kijken naar je telefoon kijken. Ik zelf heb dit gevaar met een foto op Instagram plaatsen. Dat doe ik dus niet meer net voor het lezen.

 

Het eindresultaat van al deze tips die ik zelf toe pas ik dat ik nu regelmatig al uren mijn telefoon kwijt ben voor ik er achter kom dat ik hem kwijt ben. Ik moet dan even goed nadenken waar ik hem voor het laatst gehad heb. Wat een verandering is dat zeg!

Wat is jouw ultieme tip om je telefoon niet te gebruiken bij het lezen? 

Liefs, Marjolein

4 thoughts on “Tips om niet naar je telefoon te kijken tijdens het lezen

  1. Wat een goede tips! Ik moest lachen om het laatste stukje.. ik vergeet soms ook waar ik dingen leg. Ik leg mijn telefoon zelf trouwens tijdens het lezen vaak ondersteboven. Als ik dan gebeld wordt kijk ik wel, maar tijdens het lezen is het scherm dus afgedekt en heb ik daar geen afleiding van.

  2. Haha, op Goodreads bijhouden waar je gebleven bent in je boek.. Ik weet wel dat die functie bestaat maar dat lijkt me altijd héél onhandig! Mijn e-reader en boekenlegger kunnen dat veel beter voor me onthouden. 🙂

    Die niet storen functie moet ik ook eens opzoeken, lijkt me fijn.

  3. Als ik een boek niet héél spannend vind, zit ik altijd tussendoor op mijn telefoon en voordat ik het doorheb ben ik dan alweer een kwartier of langer bezig met nutteloze filmpjes kijken haha. Bedankt voor je tips. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *