Tips om te slapen bij het lezen van enge boeken

Lieve lezers,

Vandaag is het Halloween die meest ‘enge’ en verantwoorde dag van het jaar om te griezelen.
Dit doe we natuurlijk allemaal massaal door enge boeken te lezen. Maar van veel mensen (en daar ben ik er ook een van) kunnen niet slapen na het lezen van een super eng boek. En natuurlijk lezen we dit allemaal net voor het slapen gaan.
Daarom wil ik graag vandaag mijn tips met je delen om dit op te lossen en rustig te gaan slapen.

12194736_433371896852212_1808534120139396684_o

Lees iets anders net voor je gaat slapen
Dit is gelijk mijn grootste en belangrijkste tip. Ik  probeer voor het slapengaan altijd nog even een fijne roman te lezen. Hierdoor heb ik niet gelijk meer het enge verhaal in mijn hoofd en kan ik gewoon rustig gaan slapen zonder bij elk kraakje gelijk rechtop in bed te zitten.

Kijk nog even een van je favoriete series
Eigenlijk is dit ook een grote valkuil, want als we eenmaal aan een serie beginnen wil je verder blijven kijken en heb je alsnog geen slaap. Maar toch werkt het wel heel goed om in ieder geval niet doods bang te gaan slapen.

Neem nog iets te drinken en klets nog even
Leg je boek weg en ga nog even iets drinken. Klets nog even met een familielid of huisgenoot maar bij voorkeur niet via je telefoon. Het licht van je telefoon breekt namelijk je slaap af. Doordat je gedachte weer even verlegd is krijg je meer rust.

Fantaseren
Fantaseer nog even over je droomvakantie of over je droomman als die niet al naast je ligt. Hierdoor verleg je je gedachten en val je ook nog eens sneller  in slaap.

 

Ondanks alle tips hoort het er toch ook wel een beetje bij om te griezelen in bed op Halloween. Maar aangezien we allemaal weer fris en fruitig op het werk/school willen zitten is het misschien toch handig om wat slaap te hebben.

Wat is jouw beste tip?

Liefs, Marjolein

One thought on “Tips om te slapen bij het lezen van enge boeken

  1. Ik heb er doorgaans niet zo’n last van, maar toen ik ‘Anna Dressed in Blood’ ging lezen voor het slapengaan kreeg ik wel kriebels. Hoewel het boek helemaal anders is afgelopen, was het toch wel goed spannend in de eerste hoofdstukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *