Tips om veel boeken mee te nemen op vakantie

Lieve lezers,

Allereerst gefeliciteerd aan zij die geslaagd zijn. Een nieuwe tijd in je leven is aangebroken ga er lekker van genieten. Maar ook kruipt nu voor steeds meer mensen de vakantie periode dichterbij. En daar horen natuurlijk ook boeken bij die mee op vakantie gaan.
Natuurlijk willen we allemaal zo veel mogelijk boeken mee nemen. Maar daar hebben we niet altijd de ruimte of het gewicht voor. Daarom deel ik vandaag graag mijn tips om zo veel mogelijk boeken mee te nemen en toch gewicht en ruimte over te houden andere spullen.

E-Reader
Om maar gelijk met de open deur in huis te vallen. Neem je ereader mee. Duizenden boeken op een klein lichtgewicht apparaatje. Het enige wat je nog hoeft te doen is de stekker om hem op te laden mee te nemen. Zo zijn al je boeken altijd dichtbij.

Laat boeken achter
Wil je graag papieren boeken lezen op vakantie? Ga dan naar een tweedehands winkel of koop een aantal goedkope boeken. Deze kun je mee nemen in je koffer en als je ze gelezen hebt achterlaten in je hotel/resort/camping. Veel van deze accomodaties hebben een boekenkast waar lezers hun boeken achter kunnen laten voor de volgende.
Natuurlijk kun je ook zelf gebruik maken van deze kasten als je weinig boeken bij hebt.

Neem pockets mee
Van veel grote titels verschijnen er rond de zomer altijd pocket edities deze kun je makkelijk mee nemen en zijn licht gewicht. Zo nemen ze een stuk minder ruimte en gewicht in dan die prachtige hardcover.
Ook ideaal zijn de dwarsliggers. Een super dit boek in een klein handig formaat dat echt niets weegt.

Koop daar boeken
Neem 1 boek of een ereader mee in je koffer. Daar waar je heen gaat zijn vast ook boekhandels (en dat kan je van te voren nog even opzoeken op internet). Ga dan in de lokale boekhandel snuffelen naar een boek dat jou aanspreekt. Lees hem dan ook nog eens lekker op vakantie en je hebt een boek dat je altijd terug doet denken aan die vakantie en ook nog eens een geweldig souvenir is.

 

Heb jij nog tips om boeken mee te nemen? Laat ze dan hieronder achter.

Liefs, Marjolein

4 thoughts on “Tips om veel boeken mee te nemen op vakantie

  1. Dit gaat misschien heel raar klinken, maar vroeger toen we nog jaarlijks met het hele gezin twee weken in de zomer naar de zee trokken, werd er standaard een koffer voorzien die alleen maar met boeken werd gevuld… ^^;

  2. Ik krijg een ereader voor mijn verjaardag, maar ik ga deze vakantie met zoveel mogelijk papieren boeken op vakantie! Ik ga namelijk in september een halfjaar naar Ierland en dan kan ik geen papieren boeken meenemen, dus wil nu mijn fysieke TBR zo veel mogelijk terugdringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *