Vloggen of toch niet?

Lieve lezers,

Misschien zal je bij deze titel denken Huh?!! Marjolein wat ben je nu weer van plan. Logische gedachte. Echter speel ik al heel lang met de gedachte om te gaan Vloggen. Maar nu er de laatste dagen ineens zo veel negativiteit rondom Vloggers in het nieuws is ben ik nog meer gaan twijfelen.

Al ruim een jaar speel ik met de gedachte, zal ik gaan Vloggen of zat ik niet gaan Vloggen. Eerst worstelde ik met de gedachte waarover moet ik dan Vloggen? Wat kan ik vertellen over boeken, op dat moment bestonden er alleen maar buitenlandse BoekVloggers.
Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer ideeën in me op om over te gaan Vloggen. Maar toen kwam het volgende punt, hoe veel ideeën zou ik nog krijgen. Hoe vaak moet je dan wel niet gaan Vloggen. Plus heb ik wel zin in de heftige reacties die mensen op Youtube geven.
En dan de grootste, ik heb zelf een hekel aan naar mensen kijken die praten op Youtube. (Met natuurlijk een paar uitzonderingen daar gelaten.) Waarom zou ik dit dan zelf gaan doen?

Echter poppen de BoekVloggers in Nederland nu nog harder uit de grond dan de Boekbloggers. Hierdoor begon ik nog erger te twijfelen of ik het wilde doen. Want mensen zijn nu gewend aan Nederlanders die over boeken praten.

Echter kwamen de afgelopen week de Vloggers ineens enorm in opspraak. De laatste maand gonsde het al van Vloggers dit en dat (arrogant, egoïstisch, vol van zichzelf – en woorden die ik niet ga herhalen). Maar door de jongen die op de trein was gestapt raakt het ineens nog erger in opspraak. Nu vliegen de artikelen van brutale en onbeschofte Vloggers je om de oren.

Dit hele gebeuren is bij mij een beetje een zorgen puntje gaan worden. Want mensen worden ook op dit moment agressiever naar bloggers. Maar gaat dit er niet voor zorgen dat de populariteit van de Vloggers enorm gaat afnemen?
Ook worstel ik er mee of een Vlog geen afbreuk gaat doen aan mijn blog, want je gaat verhuizen met bepaalde items naar Youtube.

Toch lijkt dit nu een grote klaagbrief aan het worden te zijn. Maar het lijkt me ook super leuk om een nieuw publiek aan te spreken op Youtube en hun enthousiast te maken over boeken en lezen. Zo kan ik nog meer mensen verblijden met boeken en onze geweldige lezer samenzijn nog groter maken. Ook kunnen sommige dingen makkelijker op Youtube dan met het geschreven woord.

Ik ben er dus nog niet aan uit.

Wat vinden jullie Vloggen of niet Vloggen? 

Liefs, Marjolein

5 thoughts on “Vloggen of toch niet?

 1. Ik zou zeggen, trek je niks aan van wat anderen zeggen of kunnen gaan zeggen, en volg je hart! Als je twijfelt, probeer het uit. Maak een filmpje en besluit daarna of je hem wilt publiceren of niet. Laat hem eventueel eerst aan wat mensen zien die je vertrouwt om jou een eerlijke mening te geven over de content. Zo merk je waarschijnlijk meteen of vloggen iets is wat je leuk vindt en vaker wilt doen. Succes met de beslissing!

 2. Er zit een verschil tussen vloggen en het zijn van een Youtuber he!
  Onder vloggen valt met name het verloop van je dag of week (of een bijzondere gebeurtenis als een vakantie oid) vast leggen. Dit zou dus niet heel veel over boeken hoeven te gaan.
  Als je video’s wilt maken over boeken, met verschillende onderwerpen en thema’s, dan is het geen vlog maar gewoon een Youtubefilmpje. De ophef die we de laatste tijd zien, gaat met name over vloggers (want die filmen zichzelf en hun activiteiten dag in dag uit).
  Wat me het best passend lijkt voor je blog, is dat je een video maakt die je normaal bijvoorbeeld zou schrijven (een Stacking the Shelves of een recensie) en die online zet. Mocht je naar een leuk (pers)event gaan, gerelateerd aan boeken, dan zou je er wel voor kunnen kiezen om daar wel een vlog van te maken! App me maar als ik verder even met je mee moet denken haha, heel verhaal dit.

 3. Ik snap dat dit een moeilijke beslissing is.
  Maar doe wat je zelf leuk vind er zullen altijd mensen zijn die het leuk zullen vinden. Mocht je een YouTube kanaal gaan beginnen dan zou ik je sowieso volgen. n_n :).

 4. Gewoon doen! Hier is vloggen echt groot nu, en bekende vloggers hebben hier ook echt celebrity status. Niks aantrekken van de media, die zijn gewoon bang dat zij straks zonder baan zitten 😉

 5. Ik ben niet zo gek op vloggers, er zijn er maar enkelen die ik echt leuk vind om naar te kijken, eerlijk gezegd vind ik de meesten irritant.
  Als je het wel wilt dan moet je er natuurlijk gewoon voor gaan. Wat weleens werkt is om een vlog te maken, die ook op je blog te posten én er een stukje tekst aan te wijden. Op die manier kun je zowel je blog als je vlog actief houden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *