Voor alle reizigers

Lieve lezers,

Jullie hebben het vast allemaal al gehoord. Weer een aanslag in de wereld. Deze keer op luchthaven Zaventem in België. Iets minder dan een jaar geleden zat ik lichtelijk zenuwachtig op deze luchthaven te wachten op mijn vlucht naar Egypte. Deze vlucht werd nog extra spannend toen we in Egypte niet konden landen ivm militaire activiteiten op de luchthaven. Toen kroop bij mij de angst van een aanslag naar binnen. Gelukkig was het bij mij geen aanslag…

Een half jaar later werd er drie hotels verderop van waar ik toen zat een aanslag gepleegd. En nu weer ongeveer een half jaar later een aanslag op de luchthaven waar ik vandaan en op terug vloog.
Omdat dit bij mij hele gemengde en vooral trieste gevoelens opwekt wilde ik graag het volgende stukje schrijven ter gedachtenis aan Alle nabestaanden, overledenen, gewonden en betrokkenen.

Daar zit je dan, vol spanning op je vlucht te wachten. Misschien zat je wel net lekker met een kop warme koffie of thee je boek te lezen. Spannende of mooie of gruwelijke avonturen maakte de personages in je boek mee. En jij genoot er van. Misschien wilde jij wel graag in de wereld van je boek leven of juist helemaal niet.
Maar jij had ook een reis voor de boeg. Misschien een mooie, je ging namelijk op vakantie naar het land van je dromen. Misschien een blijde, je ging je familie weer bezoeken. Of misschien een droevige en moest je naar een ziek familielid in het buitenland. Misschien was je onderweg voor je werk en had je er veel zin in of juist helemaal niet.
Maar jij was gewoon een reiziger, in de metro of op de luchthaven.

Je voelde misschien wel de spanning van de afgelopen tijd met alle aanslagen. Je zag de extra beveiliging. Misschien gaf je dit een beetje een onaangenaam gevoel. Misschien gaf het je een veilig gevoel. Maar wat jij niet verwacht had is dat het je zou overkomen.
Daar terwijl je misschien in een boek zat te lezen, misschien stuurde je je geliefde nog een berichtje, misschien was je wel heel bang dat het vliegtuig zou neerstorten.
Maar nooit had je gedacht dat een terrorist een aanslag zou plegen op de locatie waar jij zat te wachten.

Natuurlijk ook niet te vergeten alle mensen die daar aan het werk waren. Jullie waren op een bepaalde manier ook een reiziger. Een reiziger door het leven. Jij hielp deze gespannen, vrolijke of misschien wel vervelende reiziger ook om een momentje van zijn of haar dag beter te maken.

Laten we samen niet verdeeld raken door weer deze aanslag. En laten we allemaal samen iets zoeken waar we van houden. Zoals jij dit dit artikel zit te lezen, iedereen dit dit artikel zit te lezen heeft een voorliefde voor boeken. Anders was je niet op deze site. Laten we vasthouden aan een gedeelde liefde die we allemaal hebben. Laten we samen sterk staan tegen dit geweld.

Mijn hart en gedachten gaan uit naar alle lieve mensen die nu met pijn in hun hart zitten door deze aanslagen.

Liefs, Marjolein

Dit artikel is geschreven aan de hand van de aller eerste nieuwsberichten en kan daardoor mogelijk nog misschien verkeerde feiten bevatten. 

One thought on “Voor alle reizigers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *