Winterse Boeken om nu te lezen

Lieve lezers,

Tegenwoordig word ik elke ochtend wakker in een wit landschap. Elsa komt elke nacht even langt om overal een laagje ijs op te leggen en hier en daar zijn zelfs al de eerste sneeuwvlokken gevallen.
Nu de feestdagen voorbij zijn heb je misschien iets minder het gevoel om een boek er bij te pakken. Maar met deze winterse boeken winters weer buiten en een dekentje kom jij helemaal in de leesflow.

Woezel en Pip – Sneeuwpret 
Het is winter in de Tovertuin.
Het is koud en glad buiten, maar er is nog geen sneeuw. 
Gelukkig weet de Wijze Varen raad en al snel is de hele Tovertuin wit. 
Nu kan de sneeuwpret echt beginnen!

Een heerlijk winters boekje om samen met de allerkleinste uit te kijken naar het prachtige winterweer.

 

The Snow Queen and other winter tales
Hans Christian Andersen’s The Snow Queen has delighted readers for more than a century and inspired numerous adaptations. This anthology gathers 100 tales that share the winter theme of Andersen’s classic. In addition to stories by Andersen and the Brothers Grimm, it includes works by Dickens, Louisa May Alcott, Wilde, selections from Andrew Lang’s fairy books, and Alexandre Dumas’s The History of a Nutcracker.

Dit boek is ook nog eens een prachtige Leatherbound

 

Rode sneeuw in december
Historische roman tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog. Het is 1552, de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog. Lideweij Feelinck krijgt een relatie met de jonge arts Andries Griffioen, aanhanger van het protestantisme. Om met hem te kunnen trouwen trotseert ze de wil van haar vader, die met haar breekt en haar onterft. 

Het jonge stel vestigt zich in Breda, waar ze een nauwe band krijgen met prins Willem van Oranje. Maar het politieke klimaat verandert, het protestantisme wint terrein terwijl onder koning Filips de inquisitie hoogtij viert. Willem van Oranje vlucht naar Duitsland, waar hij zijn legers organiseert om in opstand te komen tegen koning Filips.
Lideweij vlucht met haar gezin naar het rustige Naarden in het Noorden, waar ze zich veilig waant. Tot een verschrikkelijk lot het kleine stadje treft, met een gewelddadige en bloedige volksopstand tot gevolg.

 

Sneeuw als As
Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn. 
Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen. 

 

Winter Chalet
Vier vriendinnen genieten van een skivakantie in Kirchberg. De moord op een van hen stelt iedereen voor een raadsel… Tijdens een gezellige skivakantie in het Oostenrijkse Kirchberg kunnen de vriendinnen Isa, Chantal, Karen en Annemieke eindelijk weer eens tijd met z’n vieren doorbrengen. Karen, Chantal en Isa arriveren op de zaterdag, Annemieke sluit later aan, ze moet nog werken.  De vakantie van de drie begint heel genoeglijk. De vriendinnen hebben de kans echt bij te praten, wat er in het drukke dagelijks leven vaak bij in schiet, en het is prachtig weer om te skien, wat ze dan ook met veel plezier doen. Maar de gezellige skivakantie krijgt een noodlottige wending op de dag dat Annemieke arriveert. Bij aankomst treft ze een van haar vriendinnen dood aan. Rechercheur Günter Wolfsberg van de politie in Kirchberg start een onderzoek. Hij verhoort alle vriendinnen en hun partners en ontdekt dat onder het oppervlak van gelukkige relaties en intense vriendschap de nodige spanningen schuilgaan. Het heeft er alle schijn van dat sommige mensen wel erg graag de schuld willen afschuiven…

 

Welke boeken ga jij lezen op deze koude winterse dagen? 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Winterse Boeken om nu te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *