Recensie: Woezel en Pip – Ik vind jou zo lief

lieve lezers,

We kunnen het onze kinderen niet vaak genoeg vertellen. Maar het is zeker zo leuk om er over te lezen. Want hoe lief vinden we elkaar eigenlijk en zeggen we dat wel vaak genoeg tegen elkaar?
Woezel besluit Pip het wel te gaan vertellen. En ik mocht samen met de kindjes in de opvang recenseren of dit boekje net zo leuk en lief is als de titel doet vermoeden.

img_1925

Titel: Woezel en Pip – Ik vind jou zo lief
Auteur: Guusje Nederhorst
Verschenen:  januari 2014
Pagina’s: 24
Leeftijd: Vanaf 2 jaar
Uitgever: Leopold

Het is een mooie dag in de Tovertuin.
Woezel wil al zijn vriendjes vertellen hoe lief hij ze vindt.
Maar de allerliefste is toch wel Pip!

 

Woezel en Pip zijn de twee beste vriendjes van bijna elk kind. Niet alleen zijn ze super schattig ook vertellen ze leerzame verhaaltjes.
Deze keer mocht ik namens uitgeverij Leopold samen met de kids in de opvang dit boekje over Woezel en Pip hun nieuwe avontuur lezen.

woezel-pip

Allereerst is dit boekje klein en handzaam. Ik februari verschijnt ook ngo eens de XL versie van dit boek(je). Het is een heerlijke hardcover met stevige glanzende pagina’s totaal kinder bestendig en ook vieze/natte vingertjes bestendig.

De kleurtjes in dit boek zijn prachtig en spreken ook de kinderen direct aan. De oogjes werden groter en ze begonden gelijk te vertellen wat ze allemaal op de tekeningen zagen. Dit in combinatie met het hoge schattigheidsgehalte van Woezel en Pip was natuurlijk een groot succes.

img_1923

Het verhaaltje is simpel maar met genoeg tekst om het echt voor te kunnen lezen. Dit maakt dat je samen met de kids echt kunt genieten van een verhaaltje. Ook de liefde en schattigheid straalt aan alles in dit verhaal af. En dit is ook te merken aan de kindjes. Ze lachen om de verlegenheid van Woezel maar zijn ook super blij als Woezel eindelijk verteld waarom hij nu zo verlegen is.

Het is een kort boekje maar voor de kindjes precies lang genoeg om een rust momentje in te lassen. Kort gezegd een heerlijk boekje.

SterSterSterSterSter leeg

Lezen jullie de boekjes van Woezel en Pip al voor? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *