Blond op Bonaire – Ellen de Vriend

Lieve lezers,

Het is weer eens tijd voor een echte zomer thriller. Een paar weken geleden kreeg ik het nieuwe boek van Ellen de Vriend – Blond op Bonaire toegestuurd en de afgelopen dagen zijn natuurlijk perfect leesweer geweest voor deze nieuwe thriller. Vandaag vertel ik je graag meer over dit boek en waarom je dit boek juist wel of misschien niet moet lezen.

Titel: Blond op Bonaire
Auteur: Ellen de Vriend
Verschenen:  Mei 2020
Pagina’s: 288
Uitgever: 
Karakter

Blond op Bonaire is gebaseerd op waargebeurde verhalen
Linda van Dam vertrekt met haar man Lex, dochter Luna (17) en haar vriendin Guusje voor een tropische vakantie naar Bonaire. Kort voor hun verblijf verdwijnen twee jonge vrouwen spoorloos, beiden blank en blond. Van de ene vrouw ontbreekt elk spoor, van de andere worden teenslippers en een fiets gevonden. Het gerucht dat ze zijn vermoord verspreidt zich als een lopend vuurtje over het eiland. De vakantie van de familie Van Dam verandert ingrijpend wanneer Guusje verdwijnt. Machteloos en met een enorm schuldgevoel tegenover Guusjes moeder, gaat Linda zelf op onderzoek uit. Lukt het haar de waarheid te achterhalen?

We beginnen bij het begin. De cover is er eentje die ik direct zou oppakken, hij ziet er zomers en fris uit. Maar misschien is dat ook wel het verraderlijke van dit boek. Het ziet er zomers uit maar het verhaal is zeker geen gezellig zon, zee, strand verhaal. Het lettertype is heerlijk, niet te klein maar ook zeker niet te groot en hierdoor leest het lekker weg.

Vanaf de eerste pagina zit je direct in het boek, de eerste pagina’s laten je namelijk direct de realiteit zien. Bij de eerste pagina’s van het verhaal moest heel even wennen aan hoe snel het boek van start ging en ook gelijk hoe gruwelijk/schokkend het boek is. Het speelt zich dan wel af op een prachtige locatie maar het boek begint al gelijk als een echte thriller.
De personages in dit boek vind ik geweldig neergezet. Zowel de ‘bad guy’ als alle andere personages. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal en hierdoor ga je ook met hen allemaal mee leven. Zelfs voor de bad guy had ik medeleven.

Ellen weet je het perfecte knagende gevoel te geven. Als lezer wordt je meegenomen in een verschrikkelijk avontuur, je puzzelt mee en probeert het te ontrafelen. Maar constant weet Ellen in te spelen op het knagende gevoel en dat waar je maar net je vinger niet op weet te leggen.
Tot het einde blijft dit boek enorm spannend en is het oprecht moeilijk weg te leggen.

Blond op Bonaire is een meedogenloze thriller overgoten met een zomerse sfeer


Liefs, Marjolein

Wil je Serendipity Books steunen? Bestel dit boek dan via onderstaande link, dit kost je niks extra’s maar een klein deel van je aankoop bedrag gaat naar de blog voor leuke win-acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *