Onbreekbaar – Lisette Jonkman

Lieve lezers,

Een van onze beste chicklit auteurs heeft een nieuwe serie geschreven. En nu we allemaal opgesloten zitten met zonnig weer is dit natuurlijk het perfecte moment om lekker te gaan lezen.

Namens uitgeverij Ls. mocht ik dit nieuwe boek recenseren en vandaag mijn recensie met jullie delen. Let op dit boek is net verschenen op papier maar is vorig jaar al uitgebracht als Kobo original.

Onbreekbaar 1 - Onbreekbaar - 1 - Buren with benefits

Titel: Onbreekbaar
Auteur: Lisette Jonkman
Verschenen:  Mei 2020
Pagina’s: 264
Uitgever: 
Ls.

Buren with benefits is deel 1 van de romantische serie Onbreekbaar van Lisette Jonkman. Elk deel zit bomvol hilarische situaties en romantische spanning om bij weg te dromen.

Abigail werkt in een café, doet af en toe een modellenklusje en woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit nou het grotemensenleven waar ze van droomde?
Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby maar op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar. 
Abby durft eerst haar interesse niet toe te geven, maar na een gevaarlijke situatie begint ze toch voor Ferdi te vallen… Maar passen ze wel in elkaars leven?
T

We beginnen zoals altijd bij de cover. Het is een lekkere vrolijke zomerse cover eentje die ik in de boekhandel zeker zou oppakken. De rug geeft al aan dat het een serie is en dat de covers gaan doorlopen. Dit maakt me nu al vrolijk. Het lettertype van het boek is prettig en daardoor leest het lekker door.

Het boek is geschreven vanuit twee perspectieven die van Abby en die van Ferdi. Zoals jullie weten ben ik hier dol op en leest dit altijd lekker weg. Door de wisseling van perspectieven is het boek ook opgedeeld in veel hoofdstukken en leest het daardoor nog lekkerder weg en niet onbelangrijk je blijft ook lezen.

Ik was begonnen aan dit boek vorige zomer in de auto onderweg naar Italië. Ik had toen nog een Kobo Plus abbonoment met de luisterboek optie erbij en heb toen het eerste stuk als audio boek geluisterd. Helaas liep mijn abonnement af voordat ik het boek uit had en had ik nog genoeg boeken liggen om te recenseren. Maar toen Ls bekend maakte dat ze ook als papieren boek uit kwamen en me vroegen of ik deze wilde recenseren kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Ik kan je nu al zeggen dat dit boek een echte Guilty pleasure is. Het boek heeft alles in zich wat je wil in een heerlijk zomer boek. Liefde, jaloezie, verdriet, seks en vooral heel veel emoties.
Lisette neemt je mee in op een zijspoor van de Verkikkerd serie (Geen zorgen als je deze serie niet gelezen hebt is dat geen enkel probleem). Je maakt kennis met Abby en Ferdi die eigenlijk elkaars tegenpolen zijn. Het lot bepaald echter dat deze twee mensen buren van elkaar worden en dat ze ook nog eens samen de fietsenstalling moeten delen. Dit staat gegarandeerd voor een hele hoop confrontaties, hilarische momenten en misschien nog wel wat meer…

Lisette weet op een prachtige manier pijn, lust, verdriet af te wisselen met humor. Dit zorgt er voor dat je soms een stomende scene zit en het volgende moment hardop moet lachen. Dit dan ook nog eens afgewisseld met een pijnlijk gevoel in je maag en momenten waarop je Abby of Ferdi even goed door elkaar wil schudden. Kort gezegd, alles wat je zoekt in een Chicklit.

Aangezien dit een serie is ben ik natuurlijk niet blij met het moment waarop dit boek stopt. Hallo Lisette, hoe kan je mensen dit aan doen? Maar gelukkig kan je op Kobo Plus al verder lezen en als je toch liever papier leest dan komt deel 2 hopelijk snel genoeg (Ls. lees je even mee, we willen dit boek dus morgen al in onze handen hebben).

Onbreekbaar is een ultieme Guilty Pleasure die je deze zomer niet mag missen.

Liefs, Marjolein

One thought on “Onbreekbaar – Lisette Jonkman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *