Mijn top 3 ‘Dwarsliggers’

Lieve lezers,

Vorige week kreeg ik de vraag of ik jullie meer wilde vertellen over de super leuke dwarsligger actie. Een aantal jaar geleden heb ik kennis gemaakt met de dwarsliggers en was ik direct enthousiast.

Vandaag wil ik jullie graag meer vertellen over deze leuke boek(jas) en wil ik graag mijn top 3 met je delen.

Misschien ken je de dwarsliggers nog niet. Dwarsliggers zijn boeken op een klein formaat. Hierdoor passen ze perfect in je tas, zijn ze licht gewicht en neem je ze echt overal mee naar toe. Zo hoef je dus nooit meer een moment zonder een boek mee te nemen.

Wat ik er zelf zo geweldig aan vind is dat je ze zo makkelijk mee neemt. Ik heb heel vaak onverwachte momenten waarbij ik stiekem toch lang zit te wachten. Op dat soort momenten is een dwarsligger in je tas hebben ideaal. Vaak wil ik een groot boek niet mee nemen omdat dat toch te zwaar is en je waarschijnlijk niet gaat lezen. En mijn ereader vergeet ik dan dus ook in mijn tas te stoppen. Maar daar zit dan die leuke dwarsligger zodat ik toch lekker de tijd kan doden en een mooi boek kan lezen.

Maar natuurlijk is de dwarsligger ook perfect voor op vakantie. Ik ben namelijk zo iemand die graag papier en digitaal leest. Zo heb ik voor een vakantie altijd veel te veel boeken bij en een ereader vol. Het gevolg is dat ik heel de vakantie met boeken loop te slepen, ze beschadigen en ik uiteindelijk met een stapel ongelezen boeken weer naar huis ga. Met een dwarsligger maakt dat helemaal niks uit. Want ze wegen echt niks hierdoor loop je er niet mee te slepen stop je ze zo ergens in je handbagage of in een zijvakje van je koffer en je hebt er geen omkijken meer naar.

Vaak hoor ik van mensen dat in een dwarsligger niet het hele verhaal staat. Dit is een heel grote fabel. In een dwarsligger staat echt het hele verhaal. Nu snap ik dat je denkt hoe kan hij dan zo klein zijn, maar het antwoord is heel simpel.
Bij een dwarsligger is het verhaal gedrukt op extra dun papier. Niet zo dun dat het scheurt of doorschijnt maar gewoon dun papier. Alle witte borders die normaal rondom een bladzijde zitten zijn weg gehaald. zo kan je al gelijk een stuk kleiner met je boek. En vaak is het lettertype iets kleiner gemaakt. Maar jullie weten hoe gevoelig ik ben met lettertypen, bij deze boeken heb ik daar geen last van.

En in plaats van een bananna for scale heb ik voor jullie cat for scale gedaan. En Snowy wilde het boek gelijk houden.

Want hij wilde natuurlijk ook lezen welke avonturen het katje in dit boek gaat beleven.

En dan nu daar waar jullie op zaten te wachten mijn top 3 Dwarsliggers van deze zomer:

arikawa-reisverslag van een kat-rgb.jpg

1: Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa: Een boek dat verscheen bij AmboAnthos voordat ik er kwam werken, en die steeds weer voorbij komt. In bestsellerlijsten, het boek wordt nog steeds af en toe aangevraagd als recensie-exemplaar, nieuwe boeken worden ermee vergeleken onder het mom van “voor de lezers van”…. Het wordt tijd dat ik over dit boek kan meepraten. 

Het is natuurlijk geen verassing dat ik dit boek heb gekozen. Ik ben dol op mijn 2 lieve fluffy katjes en sinds ik Siepie heb ben ik een echte crazy cat lady geworden. Dit boek had ik in het engels al in de kast staan maar het is aardig pittig geschreven. Dus om het nu lekker in het Nederlands en op klein formaat te lezen is ideaal.

2.Mensen die ik ken / Bastaardsuiker van Arjen Lubach: Dit is een beetje een wilde gok, maar Arjen Lubach vind ik erg grappig en gevat dus ik ben benieuwd geworden naar zijn schrijverij. Ik laat jullie weten hoe ik het vond. 

Elke zondag zit ik trouw voor de buis om naar Arjan Lubach te kijken. Bij dit boek weet ik nog niet helemaal wat ik moet verwachten maar juist daarom wil ik hem heel graag lezen.

3. De aardbeiendief van Joanne Harris: Na haar vele omzwervingen heeft Vianne Rocher eindelijk in Lansquenet, waar ze ooit als buitenstaander de boel flink opschudde, een thuis gevonden. Samen met haar dochter Rosette runt ze de chocolaterie. Zelfs père Reynaud is een goede vriend, in plaats van een tegenstander. Maar als de oude bloemist Narcisse sterft en een deel van zijn land aan Rosette nalaat, veroorzaakt dat problemen met zijn familie. En kort daarna strijkt in zijn oude winkel een mysterieuze vreemdeling neer die een duistere wind doet waaien. Opnieuw loopt een scheidslijn door het dorp – maar dit keer staat Vianne aan de andere kant… 

Ik ben dol op Joanne Harris haar boeken. Deze heb ik nog niet gelezen maar hij staat zeker hoog op mijn lijstje. Joanne Harris schrijft de beste boeken voor een lange leesavond.

Ben jij ook enthousiast geworden van al deze leuke Dwarsliggers. Dan komt er nu het leukste nieuws. Er is namelijk een super leuke actie met deze boeken. Als er namelijk die haalt hoef je er maar 2 te betalen. Wil jij gebruik maken van deze actie kijk dan snel hier.

Liefs, Marjolein

En als kleine bonus nog 2 lieve katten foto’s die ik jullie niet wilde onthouden. Zie jij het boek bij Snowy liggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *