Cel 7 – Kerry Drewery

Lieve lezers,

Een tijdje geleden kreeg ik van Ls. het verzoek op ik hun nieuwste boek Cel 7 al wilde lezen. Ik kreeg de flaptekst te lezen en was direct enthousiast. Dit boek past helemaal in mijn straatje.

Een paar weken later ontving in het manuscript en mocht ik het boek al gaan lezen.
Afgelopen woensdag is het boek verschenen en vandaag mag ik jullie eindelijk alles over dit boek vertellen.

img_8565

Titel:  Cel 7
Auteur: Kerry Drewery
Verschenen:  Oktober 217
Pagina’s: 384
Uitgever: L.s.

Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een pistool in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waarin geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow Dood is gerechtigheid beslist of iemand schuldig is of niet. Bovendien heeft Martha zelf schuld bekend. Maar is ze wel schuldig? Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek wil doen geloven?
De countdown begint. Blijft ze leven of gaat ze dood?
Jij beslist!

 Koop bij bol.com

Inmiddels heb ik ook het fysiek boek mogen ontvangen en ik kan je vertellen dat het een prachtige paperback is met binnen flappen. De cover is lekker stevig en voelt fijn aan. Het lettertype is perfect waardoor ik het heerlijk gemakkelijk kon lezen  De cover is mooi maar ik moet toegeven dat ik de originele cover toch zeker zo mooi vind.

Het boek begint direct spannend. Vanuit verschillende oogpunten krijg je een bijzonder verhaal te voorgeschoteld. Doordat je telkens van personage wisselt is stoppen met lezen onmogelijk en krijg je steeds meer te weten over de enorme puzzel die zich in het boek bevind. Dit is dan ook gelijk een bijzondere kracht van het boek. Je bent tijdens het lezen aan het puzzelen en het mysterie aan het ontrafelen. Hierdoor blijft je ook echt tot het einde van het boek op het puntje van je stoel zitten.

De personages zijn stuk voor stuk enorm goed doordacht en uitgewerkt. Met elk personage ga je mee leven maar ook ga je in veel situaties willen slaan, schoppend / de boel door elkaar schudden. Om dit gevoel te bereiken met meerdere personages vind ik dat je een enorm schrijftalent moet hebben en dat heeft Drewery zeker.

img_8486Het boek bestond voor mij vooral uit heel veel emoties, van frustratie naar verdriet naar angst. Die angst komt eigenlijk ook voor doordat dit alles wel heel erg dicht bij de werkelijkheid staat. De situatie die het boek omschrijft zou zomaar werkelijkheid kunnen worden. En dat is iets dat ons eigenlijk enorm zou moeten beangstigen.
Dit alles zorgt er voor dat het boek nagelbijtend spannend is het bijzondere inzichten geeft en het ons een bewust maakt van onze eigen meningen en acties. En vooral ook hoe de media hier invloed in kan hebben.

Het boek is officieel een YA boek. Maar door de manier waarop alles omschreven is, is het ook enorm goed te lezen voor volwassenen. Als volwassenen zie je namelijk de diepgang en de dilemma’s van de oudere personages die je mogelijk als YA lezer iets minder ziet. Hierdoor is het boek extra geschikt voor alle leeftijden.

Ik durft met zekerheid te zeggen dat dit een van de beste boeken is die ik dit jaar gelezen heb en ik absoluut niet kan wachten om het vervolg te lezen want ik Moet gewoon weten hoe het verder gaat.

Dit boek moet je gewoon echt gelezen hebben als je een beetje zelfbewust bent van de invloeden van de media en de veranderende economie.

SterSterSterSterSter

 

Ga jij dit boek lezen? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Cel 7 – Kerry Drewery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *