De vrouw in het raam – A.J. Finn

Lieve lezers,

Van uitgeverij Cargo mocht ik dit nieuwe boek wat een internationale hit is lezen om mijn mening met jullie te delen. Ik kan je nu al vertellen dat ik het boek verslonden heb. Maar was het echt zo goed als men zegt?
Je leest het in dit artikel.

Titel: De vrouw in het raam
Auteur: A.J. Finn
Verschenen:  Januari 2018
Pagina’s: 
416
Uitgever: 
Cargo

Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar? Niets is wat het lijkt in deze verslavende en volkomen onvoorspelbare psychologische thriller die doet denken aan het beste van Alfred Hitchcock.Koop bij bol.com

 

Dit boek is een lekker dik boek van een heerlijk formaat. Op de cover bollen de lamellen die je ziet iets op waardoor het echt een extra beleving word tijdens het lezen.
De pagina’s zijn lekker groot en het lettertypen zeer prettig. Niet te groot en niet te klein. Verder is het boek opgedeeld in dagen en hoofdstukken. En zoals jullie weten ben ik daar dol op omdat dat lekker door leest. Ook is de pagina indeling ruim en voelt het dus niet alsof het verhaal op zo min mogelijk pagina’s is gepropt.

Het verhaal begint direct, en daardoor zit je ook direct midden in het verhaal. Je kijkt mee met Anna die ‘opgesloten’ zit in haar eigen huis. Je krijgt alles mee via haar maar langzaam aan voel je dat Anna niet helemaal zichzelf is. Doordat je alles vanuit Anna ziet ga je helemaal met haar mee leven. Je begrijpt haar en voelt haar. Gedurende dat ik het boek las voelde ik ook echt de angst en spanning van Anna die ze voelde. Hierdoor bleef het boek boeien en kon ik het niet los laten. In het begin is het boek geen flitsent snelle thriller vol actie. Het is er echt een die je hersenen laat kraken.

Ik zelf had gedurende het begin van het boek de hele tijd het gevoel dat ik er grip op probeerde te krijgen. Ik kreeg namelijk maar niet uitgeplozen hoe het in elkaar zat. Tot halverwegen het boek, toen dacht ik dat ik alles door had… Ik kwam op het einde voor een mooie verassing te staan. En ik was nog wel zo supper zeker van mijn zaak.

Het boek is vanaf het begin tot het einde geweldig opgebouwd. Vooral omdat het je laat zoeken naar grip op het verhaal.  Als je het dan lijkt te hebben gevonden ben je het een moment later weer kwijt. Hierdoor kon ik het boek ook gewoon niet los laten en kwamen alle emoties over me heen. Ik voelde de angst, het verdriet maar ook opluchting en vooral veel emotionele spanning.
Hoe de schrijver dit voor elkaar heeft gekregen blijf ik nog altijd bijzonder vinden. Want deze schrijver debuteerde met dit boek. Mijn verwachtingen voor volgende boeken zijn dan ook hoog gespannen.

Ik moet zeggen dat dit een van de beste boeken is die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Ik heb nogal een lees dip gehad en ook geen tijd gehad om te lezen. Maar dit boek had ik zo uit en heb ik weer enorm van genoten.

De vrouw in het raam is een boek dat onder je huid gaat zitten en waar je maar geen grip op krijgt. 

SterSterSterSterSter

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *