Boeken Must Haves – April 2018

Lieve lezers,

De nieuwe maand is weer aangebroken. Een maand waarin we hopen op veel zonneschijn en heel veel mooie boeken op te lezen.
Zoals aan elk begin van de maand tip ik jullie ook deze maand graag weer een aantal echte must haves die je niet mag missen.

Midnight Sun
De 17-jarige Katie Price heeft een levensbedreigende overgevoeligheid voor zonlicht, zelfs het kleinste zonnestraaltje kan door deze zeldzame ziekte haar doodvonnis betekenen. Overdag is ze aan huis gekluisterd, met alleen het gezelschap van haar vader Jack en haar sarcastische beste vriend Morgan. Pas wanneer het donker wordt opent Katies wereld zich, en speelt ze op haar gitaar voor reizigers bij het plaatselijke treinstation. Op een van deze avonden heeft ze een toevallige ontmoeting met Charlie, die ze in het geheim al jaren bewondert. Ze houdt haar toestand geheim voor hem en samen beginnen ze een heftige romance. Katie is bereid om alles te riskeren voor een romantische zomer.

Dit boek is inmiddels verfilmd en daarom kan je tijdens deze eerste zonnige dagen gaan genieten van het boek en van de film. Bekijk de film trailer hier. 

 

Magnetische boekenleggers 
Een set van vier magnetische boekenleggers met verschillende dessins.afmeting: 3 x 2 cm
aantal stuks: 4

Deze kleine magnetische boekenkenners zijn ideaal en beschadigen je boek niet zomaar. Ze zijn spot goedkoop en zien er ook nog eens heel leuk uit.

 

De laatste Magiër 
In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan verlaten, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet…
Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

Het is voor mij al een hele tijd geleden dat ik een boek in deze categorie heb gelezen. En mogelijk is dat ook voor jullie het geval. Dit boek is heerlijk dik en schreeuwt gewoon om gelezen te worden. Bij mij ligt hij klaar om gelezen te worden.

 

Notebook
Grijs notitieboek in een holografisch stippendessin met een magneetsluiting aan de voorkant. Het notitieboek heeft 160 gelinieerde pagina’s zodat je genoeg ruimte hebt voor al je notities en krabbeltjes! aantal vel: 160 formaat papier: A5 soort papier: gelinieerd afmeting: 21 x 15.5 cm

In dit prachtige boekje kan je al je ideeën die je tijdens het lezen hebt opschrijven. Ideaal voor de (beginnende)blogger en voor iedereen die graag de mooiste quotes uit een boek opschrijft.

 

Een rimpel in de tijd
Tijdens zijn onderzoek naar tijdreizen verdwijnt de vader van Meg plotseling. Samen met haar broertje Charles Wallace en hun vriend Calvin reist ze door tijd en ruimte naar een verre planeet om hem te zoeken. Onderweg krijgt het drietal te maken met de Machten van de Duisternis en moet Meg haar broertje redden uit handen van het Kwaad. Zal het ze lukken om hun vader te vinden?
Deze fantasyklassieker heeft decennialang vele generaties weten te inspireren en is nog steeds geliefd bij kinderen en hun ouders over de hele wereld.

Dit boek is nu te zien op het witte scherm met onder andere Reese en Oprah. Ik heb dit boek in het engels besteld maar daar heb ik nu spijt van ivm deze geweldige prijs in het Nederlands. Heb je dus zin in een kinderboek waar heel de wereld eigenlijk vol lof over is moet je dit boek echt nog even lezen. Bekijk de film trailer hier.

 

The Ritual of Banyu water bottle
Een limited editie drinkfles met edelstenen.

Is het geen pareltje? Met deze fles vergeet je zeker niet te drinken terwijl je lekker in het zonnetje zit te lezen.

 

 

 

Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey
Bij toeval komt Juliet, een jonge schrijfster uit Londen in contact met een aantal bewoners van Guernsey, die tijdens de oorlog een leesclub vormden. Er ontspint zich een levendige correspondentie tussen de schrijfster en de eilanders. Juliet raakt gefascineerd door de verhalen en de kleurrijke karakters van de leden van het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey.

En langzaam maar zeker wordt duidelijk wat de eilandbewoners tijdens de oorlog hebben meegemaakt en hoe hun vriendschappen, saamhorigheid en onderlinge relaties tijdens de Duitse bezetting op de proef werden gesteld. Juliet besluit af te reizen naar Guernsey, een beslissing die haar leven voorgoed zal veranderen.

Dit boek zien jullie ook hierboven in het Engels. Ik heb het boek in het Engels gekocht omdat de Nederlandse versie niet meer verkrijgbaar was. Maar einde deze maand verschijnt hij door de verfilming alsnog in het Nederlands. Dit boek is er dus ook weer echt eentje die je niet mag missen.  Bekijk de trailer van de film hier. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *