King – Spelen met vuur – Olivia Lewis

Lieve lezers,

Een tijdje geleden werd me gevraagd of ik het boek King wilde lezen van Olivia Lewis. Een nieuwe erotische roman.
Olivia Lewis is een pseunoniem voor een Nederlandse auteur. Ik was natuurlijk direct nieuwschierig en ben dit boek gaan lezen.
Vandaag wil ik jullie dan ook alles vertellen over dit boek.

Titel: King
Auteur: Olivia Lewis
Verschenen:  Juni 2017
Pagina’s: 334
Uitgever: 
Ellessy

De dertigjarige Luci King heeft het goed voor elkaar, voor de buitenwereld in ieder geval. Ze heeft twee gezonde kinderen, is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, woont in een kast van een huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Ze zou gelukkig moeten zijn, toch? Helaas kent Luci de keerzijde van deze rijkdom, ze is eenzaam en moet dealen met haar schatrijke, hautaine schoonfamilie, wat haar niet makkelijk af gaat. Luci heeft een roerig verleden en voelt zich nog altijd niet op haar gemak tussen de welgestelden, ze worstelt al jaren met haar identiteit. Wanneer Benjamin buiten haar om besluit zijn jongere broer in huis te nemen, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt, verandert alles. Joshua King is geen type waar je omheen kunt, hij laat zich niks vertellen en valt niet te negeren. Luci is precies hetzelfde. Ze kunnen moeilijk aan elkaar wennen en al snel lopen de gemoederen hoog op in huize King. Ondanks dat ze elkaar wel kunnen wurgen, is er vanaf het begin een bepaalde onderhuidse spanning voelbaar. Benjamin krijgt het steeds drukker met zijn bedrijf en ondertussen komt Joshua met de dag dichterbij, Luci beseft dat ze afstevenen op het onvermijdelijke. Kan ze weerstand bieden aan de broer van haar man? En nog belangrijker, wil ze dat wel? 

Koop bij bol.com

 

Zoals altijd beginnen we bij het uiterlijk van het boek. Het boek is redelijk klein van formaat en erg strak gebonden. Het klein van formaat is wel fijn maar hoe strak het gebonden is vond ik erg storend. Het lijkt een beetje ‘er in gepropt’ te zijn. En daardoor werd als ik wat langer aan het lezen was het een beetje een gevecht met het boek qua open houden. Echter is het lettertype super fijn en daardoor leest het boek een stuk prettiger.  De cover is mysterieus en schreeuwt niet erotisch roman. Want ik persoonlijk fijn vind want niet iedereen hoeft in dit geval in één oogoplag door we hebbben wat ik lees.

Dan het verhaal. Ik moet eerlijk bekennen dat ik verbaasd ben over hoe goed dit verhaal is. Bij een erotische roman vermoet je toch al snel een zoetsappig verhaal met veel te veel seks. Echter is dat niet waar het om draait in dit boek. Natuurlijk zitten er stomende seks senes in. Maar bij dit boek draait het vooral om de spanning die er omheen komt kijken. En deze spanning blijft en blijft aanhouden. Hierdoor gaat het boek niet vervelen, en word het niet zoetsappig of juist veel te veel.
Om dit te kunnen schrijven moet je behoorlijk talent hebben. Want menig schrijver kan een spanningsboog bij dit onderwerp niet zo lang hoog houden.

Aan de andere kant komen er ook veel punten aan bod waarin ik heel erg tegenstrijdige gevoelens had. Want met sommige dingen was ik het moreel gezien gewoon echt niet eens, maar daar leek het personage dan ook mee te worstelen. Dit zorgde er dan weer voor dat er een enorm gevoel van empathie kwam waardoor je van de personages ging houden maar ook echt boos op ze kon worden. Ik denk dat ik me hier en daar zelfs teleurgesteld heb gevoeld in sommige personages. Echter is het einde is een echte klapper. Zoals het einde is had ik het totaal niet verwacht en nu zit ik op het puntje van mijn stoel voor deel 2.K

Kort gezegd is het een erotische roman met een echt verhaal en hier en daar zelfs een behoorlijke diepgang. Met veel emoties en natuurlijk veel erotische momenten.

 

Ben je dus toe aan een erotische roman met een enorme spanningsboog mag je dit boek echt niet laten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *