Midnight Sun – Trish Cook

Lieve lezers,

Namens Best of YA mocht ik hun nieuwe boek Midnight Sun lezen. Dit boek zal zeer binnenkort ook in de bioscoop verschijnen. Ik kon niet wachten om dit boek te lezen omdat het weer eens wat anders is dan dat ik de laatste tijd gelezen heb en omdat ik na het lezen van het boek natuurlijk de film kan zien.

Vandaag deel ik graag met jullie de recensie van dit boek.

Titel: Midnight Sun
Auteur: Trish Cook
Verschenen:  Maart 2018
Pagina’s: 192
Uitgever: 
Best of YA

De 17-jarige Katie Price heeft een levensbedreigende overgevoeligheid voor zonlicht, zelfs het kleinste zonnestraaltje kan door deze zeldzame ziekte haar doodvonnis betekenen. Overdag is ze aan huis gekluisterd, met alleen het gezelschap van haar vader Jack en haar sarcastische beste vriend Morgan. Pas wanneer het donker wordt opent Katies wereld zich, en speelt ze op haar gitaar voor reizigers bij het plaatselijke treinstation. Op een van deze avonden heeft ze een toevallige ontmoeting met Charlie, die ze in het geheim al jaren bewondert. Ze houdt haar toestand geheim voor hem en samen beginnen ze een heftige romance. Katie is bereid om alles te riskeren voor een romantische zomer.

Koop bij bol.com

Laten we beginnen het het uiterlijk van dit boek. Het is weer een prachtig Best of YA maatje met een heerlijk lettertype. De hoofdstukken beginnen elk netjes op een nieuwe pagina en daardoor is de indeling van dit boek erg fijn.

Ik moet eerlijk zeggen dat de verwachtingen van dit boek niet heel erg hoog waren. Ik dacht dat het gewoon even een lekker tussendoor boekje zou zijn dat niet heel veel indruk zou maken. Maar oh wat had ik het mis. Ik vloog door dit boek heen met alle emoties die er bij horen.

Het boek begint met een soort van korte introductie over Katie en haar ziekte. Katie wil eigenlijk niets liever dan een gewone normale jongere zijn. De auteur laat je dan ook op een prachtige manier kennis maken met haar leven en hoe ze zicht voelt. Daarom heb je ook vanaf de eerste pagina’s gelijk het volle begrip voor haar situatie en voel je volledig met haar mee.

Langzaam aan zie je in het boek een verandering in Katie haar leven komen. Je bent samen met haar laaiend enthousiast maar ook even verdrietig en gekwetst.
Om al deze emoties in een niet al te dik boek vast te leggen is erg knap en ook nog eens heel bijzonder.
Ik heb bij dit boek heel hard moeten lachen een aantal tranen gelaten en het vooral heel erg mooi gevonden. Het boek verveelt geen moment omdat er een enorme vaart in zit maar gelukkig gaat niets te snel in het boek. Ook omschrijft het de nodige emoties waar elke tiener mee worstelt en barst het boek van de prachtige momenten.
Het boek heeft een enorme indruk achter gelaten en ik zou het dan ook iedereen voor deze zomer willen aanraden.

Mocht je toe zijn aan een prachtig boek met veel diepgang emoties en een kijkje in het leven van een zeer bijzondere tiener moet mag je vooral dit boek niet laten liggen.

Midnight Sun is een boek dat je deze zomer echt niet mag missen. 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *