Catfulness

Lieve lezers,

Sommig van jullie weten het. Daar waar ik eerst geen ‘kattenmens’ was ben ik nu volledig dol op mijn eigen fluffy Siberische Boskat.
Het boekje Catfulness kwam dan ook op het perfecte moment. Het is een boekje waar je de tijd voor mag nemen en dat heb ik dan ook gedaan precies zoals het boekje voorschrijft.

Vandaag deel ik dan ook graag mijn recensie hiervan met jullie.

Titel: Catfulness
Verschenen:  Januari 2018
Pagina’s: 96
Uitgever:
Boekerij

Hoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven
De internationale bestseller over het bereiken van mindfulness – hét ideale cadeauboek met full colour-illustraties. Mensen houden ervan om problemen voor zichzelf te creëren. Ik kom het elke dag tegen, mijn soortgenoten ook. Ze stoppen nooit, en een van hun favoriete taken is om meerdere dingen tegelijk te doen. Ze zijn altijd op zoek naar iets, alsof het leven dat ze hebben niet voldoende is. Ze zeggen dat ze op zoek zijn naar geluk: maar weten ze wel wat geluk is?
Ik vind dat het tijd wordt om jullie mensen de wijsheid bij te brengen. Wij katten kennen de kunst van het leven. We eten wanneer we honger hebben, we slapen als we moe zijn. Het urenlang wachten voor een muizenhol heeft ons geduld geleerd. Het staren naar een aquarium heeft ons meditatie gebracht. En wij weten hoe we onszelf moeten vermaken. Catfulness is een mindfulness-programma voor menselijke wezens. Als zij meer kunnen leven zoals wij dat doen, dan zal de wereld een stuk serener zijn. Zoals Sigmund Freud zei: “Tijd die je doorbrengt met katten is nooit verspilde tijd’.

Dit boek is een relatief klein en handzaam boekje. Een prachtige hardcover met mooie stevige rug en lekkere glanzende pagina’s. Hierdoor kan je het hele vaak lezen en er zelfs wat onvoorzichtig mee zijn want dit boekje gaat gewoon mooi blijven.
Het boekje staat vol met prachtige kleuren en leuke mooie tekeningen waardoor het een heerlijk gezellig en vrolijk gevoel geeft.

Het boek is ingedeeld in weken en dagen. Het is dus de bedoeling dat je zeven weken lang elke dag een van de gedichtjes leest waarin de kat je  van alles leert en je tips geeft voor die dag. Aan het einde van de week sluit je af met een oefenopdracht. En ik moet eerlijk bekennen dat deze opdrachten makkelijk uitvoerbaar zijn en ook nog eens heel erg leerzaam.

Ik heb dit boek gelezen zoals hij bedoeld is en hij lag dan ook op mijn nachtkastje. Elke ochtend bij het ochtendgloren las ik de bladzijde van de dag. Ik moet zeggen dat ik mijn dag daardoor een stuk vrolijker en rustiger begon. Elke ochtend begon ik namelijk met een wijze les van de kat die nog eens erg goed werkte ook.
Het mooie is ook om te zien dat de dingen die je leert van je kat dingen zijn die je ook echt terug ziet in je eigen kat. Je kijkt er dan toch naar met een blik van Oh ja inderdaad… Dat doet mijn kat en dat is stiekem best wel heerlijk.

Catfulness is tot nu toe misschien wel het leukste en leerzaamste boek wat ik heb gelezen om de kleine dingen van de dag te veranderen en zo je dag gelukkiger te beginnen en te eindigen.

Elke kattenliefhebber moet Catfulness in de kast hebben staan. 

Liefs, Marjolein

 

2 thoughts on “Catfulness

  1. dit soort filmpjes gaat al zo lang rond op youtube elk jaar weer. ik moet wel bekennen de geluids kwaliteit van die zogenaamde tompetten word steeds beter in ze ! ze zullen wel zeker steeds betere geluidsopname apparatuur hebben wat een hoax zeg jeminee. grappige is dit gebeurd natuurlijk alleen in america

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *