Film: Beauty and the Beast

Lieve lezers,

Inmiddels al weer bijna een week geleden ging ik eindelijk naar de film Beauty and the Beast. Enorm sceptisch want ik vond Emma Watson dus echt totaal gen Belle. Maar als echte Belle en het Beest liefhebber moest ik er natuurlijk heen.

Vandaag laat ik jullie dan ook mijn persoonlijke mening over deze film lezen.

Releasedatum: 23 februari 2017/ NL 29 maart 2017
Regisseur: Bill Condon
Duur: 2u 19 min
Genre: Drama, fantasy
Hoofdpersonage:  Emma Watson, Dan Stevens


Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit het bekende sprookje komen opnieuw tot leven in een spectaculaire live-action versie van Beauty and the Beast.
Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

 

Al een aantal weken had ik de Cd van Beauty and the Beast op mijn iPhone en iPad staan. Ik was dus al helemaal verliefd op alle liedjes en muziek. Echter vond ik het Britse accent van Emma toen nog wel heel erg storend maar gedurende hoe meer ik deze cd luisterde hoe minder erg het werd.

Eindelijk had ik van vorige week zondag tijd om naar de bioscoop te  gaan en ging ik dan ook vol verwachting naar Beauty and the Beast Ultra Lazer 3D.
Met een flinke bak nacho’s M&M’s en een mega fles water zat ik klaar voor de film. Want hij is echt heel erg lang. (En dat is natuurlijk helemaal niet erg)

Bij de eerste beelden van de film had ik al direct kippenvel en een brok in mijn keel. Belle en het Beest een van mijn lievelings sprookjes en  de Disney film uit mijn geboorte jaar (1991).
Ik moest heel even wennen aan de setting van het boek, het was allemaal net in een eerder tijdperk geplaatst dan ik had verwacht van uit de originele Disney film. Maar deze schakeling was snel gemaakt en het was tijd om te gaan genieten van de film.

Ik kan je eerlijk vertellen dat ik tijdens deze film echt een paar keer heb moeten huilen. En dus niet alleen maar op het laatste moment waar iedereen altijd moet huilen. De film is zo steen goed dat ik echt een aantal keer heb moeten vechten tegen de tranen. Dit allemaal omdat iedereen in de film waanzinnig goed acteert. Emma is echt een Belle (en ja, ik had ook nooit verwacht dat ik dit zou zeggen). De muziek past waanzinnig goed bij de film en geeft alles een diepere mooiere laag.
En daimg_5789n de special effecten, het is geen makkelijke film om te maken met zo veel betoverde dingen maar wauw! Waanzinnig goed en mooi.

De film heeft echter nog wel een aantal twist in het verhaal die we nog niet wisten.
Let op het volgende stukje misschien in jou ogen een kleine spoiler bevatten:
Zo is er iets bijzonders met een van de boeken in de bibliotheek en komen we er achter wat er nu eigenlijk met Belle’s moeder is gebeurd en waarom het beest zo is geworden als hij is.

Al met al was de film gewoon heel erg goed en vloog de tijd echt voorbij. Aan alles is gedacht en gewerkt in deze film en ik ben op voorhand enorm kritisch en sceptisch geweest. Maar Disney had hoge verwachten waar te maken en dat hebben zij ook zeker gedaan.

Het liefst zou ik deze film elke dag al weer opnieuw bekijken maar voor nu moet ik het gewoon nog even doen met de cd en wachten op de dvd.

 

Disney heeft zichzelf overtroffen met deze live action film .

SterSterSterSterSter

 

Heb jij hem al gezien en wat vond jij van de film? 

Liefs, Marjolein

 

Ps. Als je net zo betoverd bent geraakt als ik neem dan ook eens een kijkje naar deze boeken die bij de film horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *