Film: Fantastic Beasts and where to find them

Lieve lezers,

Ik ben inmiddels een van de latere maar na een week Disneyland had ik eindelijk de tijd om de film te gaan bekijken.
Ik ging er met enorm veel zin heen maar had mijn verwachtingen bewust laag gezet. Ik was namelijk niet een gillende fan van de trailer dus ik wist niet zo goed wat ik moest gaan verwachten.  Vandaag wil ik jullie graag vertellen wat ik nu eigenlijk van de film vond.

Titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Regie: Sharon Maguire
Verschenen: 16 november 2016
Duur: 133 minuten
Cast: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell
Genre: Avontuur, fantasy

  Koop bij bol.com

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een geheel nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld van bedenker J.K. Rowling.
Oscar®winnaar Eddie Redmayne (“The Theory of Everything”) speelt de rol van Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld, onder regie van David Yates, die de laatste vier “Harry Potter”-blockbusters heeft geregisseerd.
“Fantastic Beasts and Where to Find Them” begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld.

Allereerst wil ik even duidelijk maken dat dit geen nieuw Harry Potter verhaal is. Het verhaal speelt zich af voor Harry Potter werd geboren. Het is dus zeer weker in de wereld van Harry Potter. Maar het verhaal speelt zich zelf af in ‘onze’ wereld het New York van 1926. Mocht je dus denken dat het een nieuw Harry Potter verhaal is stel dan nu gelijk even je verwachtingen bij.

Ik wist eerlijk gezegd totaal niet wat ik van deze film moest verwachten. Natuurlijk is de wereld van Harry Potter enorm gaaf maar is dit niet de zoveelste melk koe? En ook van de trailer werd ik niet gillen enthousiast. Ook om me heen merkte ik heel erg goed dat mensen het niet van de daken af durfde te schreeuwen dat er een nieuwe film in de Harry Potter wereld kwam.
Na verschijning van de film zag ik langzaam aan steeds meer enthousiastelingen komen en toen ik eindelijk de tijd had greep ik dan ook mijn kans om naar de bioscoop te rennen. Toevallig had ik die dag het boek gekocht en de eerste paar pagina’s maakte me heel benieuwd naar de film. Maar de boek recensie volgt later.

Ik ga mijn mening nu niet meer langer uitstellen. Misschien heb je het al wel gelezen op social media maar ik ben echt helemaal weg van deze film. Een boekhandelaar zij net voor de film nog tegen mij “Mijn leven heeft geen zin meer tot 2018, zo goed is de film” en hij heeft helemaal gelijk. Ik ben op alle vlakken totaal overdonderd van deze film. Ik wilde hem direct aan het einde gewoon nog een keer zien. En het is dat ik vandaag moet werken maar anders was ik vandaag nog een keer geweest. Hij is echt waanzinnig.
Misschien komt dit omdat ik er dus niets van verwachte. Maar het was enorm goed verfilmd, het acteerwerk was briljant en de special effecten zijn waanzinnig.
Aan alles in deze film is gedacht en alles valt perfect samen. Hierdoor tilt het de film naar een nieuw level wat niet zomaar te bereiken is.

Omdat het verhaal zich letterlijk in onze wereld afspeelt heeft het ook een bijzondere lading. We zijn namelijk gewend dat het meeste zich in de magische wereld afspeelt. Maar bij deze film is het letterlijk om de hoek. Ook heeft deze film veel meer liefdes elementen, en dat zijn we niet zo gewend vanuit Harry Potter. Echter word het geen kleffe bedoeling maar juist heel aandoenlijk.
De film laat je lachen, huilen en vaak ook ongemakkelijk voelen.

Ik ben helemaal dol op deze film en wil hem zo snel mogelijk weer zien. Maar voor nu ga ik vooral genieten van het boek. Ik heb er direct na de film nog even in gelezen en ik kan je nu al zeggen dat na het zien van de film het boek nog magischer word.

Heb jij de film al gezien en ben jij er net zo dol op als ik?

SterSterSterSterSter

Koop het boek (Filmscript) hier. 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *