Film: Star Wars: The Force Awakens

Lieve lezers,

Woensdag ging hij in premiere maar gisteren kon ik hem eindelijk zien. De nieuwe Star Wars, een beetje jeugd sentiment voor mij. Ik weet nog dat ik als klein meisje net naar de film mocht en met mijn ouders broer en zus naar de bioscoop ging. Maar nu ging ik naar Antwerpen waar ze groots uitpakte voor deze film.

Film: Star Wars: The Force Awakens
Verschenen: December 2015
Cast:   Daisy Ridley,  John Boyega,  Oscar Isaac
Director:  J.J. Abrams
Speelduur: 2 uur en 15 minuten

De nieuwe Star Wars film speelt zich af een aantal jaar na de laatste film. Luke Skywalker is verdwenen en iedereen probeert hem te vinden. Mensen twijfelen of The Force echt is en alles lijkt een fabeltje. Maar daar is The First Order die in de voetsporen van Darth Vader wil treden. En natuurlijk het Verzet dat alles tegen The First Order wil doen.
De film begint bij een van de verzetstrijders met mijn BB-8 droit (een soort nieuwe R2-D2) de verzendstrijder verstopt iets heel belangrijkst in BB-8 en verteld hem dat hij moet vertrekken. Dit doet de Droit en ontmoet onderweg de lieve dame Ray. Vanaf dat moment begint het avontuur.

Deze film heeft mijn Star Wars liefde weer totaal doen aanwakkeren. Ik ben gelijk weer helemaal Star Wars fan en kan al niet meer wachten op de volgende twee films.
De film ziet er mooi uit heeft mooi effecten en weet je op het puntje van je stoel te houden. Het is spannend, stoer en ook heel grappig. Eng kan ik je film niet noemen maar hij is wel gericht op de iets oudere kinderen dan de voorgaande films. Ik zou adviseren om deze film vanaf 12 jaar te kijken.
De personages zijn briljant! Zowel de nieuwe als de oude personages maken me heel gelukkig. Over alles lijkt nagedacht te zijn in deze film.

In de film is elke scene even mooi en is er hele veel aandacht aan besteed. De een is nog mooier dan de andere. En dan bedoel ik alles wat je in beeld te zien krijgt maar ook de personages.
De nieuwe en de oude elementen van Star Wars worden mooi met elkaar vermengt wat zorgt voor een nieuwe mooie echt Star Wars film.
Kortom een Star Wars film voor de oude en nieuwe generatie.
Overigens heb je niet veel kennis van de oude films nodig om de nieuwe te snappen.

Mijn grote favoriet is toch wel BB-8. Ik ben fan geworden van deze leuke kleine lieve droit. En gelukkig heb ik er eentje om mee te spelen. (Hierover later een recensie)

Wanneer ga jij de film zien? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Film: Star Wars: The Force Awakens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *