5 Tips om te lezen tijdens Kerst

Lieve lezers,

Nog een paar dagen en dan is het kerst. Ik hoop natuurlijk dat jullie heel veel boeken onder de boom krijgen. Maar lezen en kerst vieren is vaak toch voor veel mensen lastig. Daarom zet ik de beste tips om toch te lezen tijdens de kerst op een rijtje

1.Lees voor het slapen gaan
Lezen voordat je gaat slapen is ten eerste al heel erg goed voor je nachtrust. Maar met de drukke dagen is het misschien ook een van de weinige momenten dat je even voor jezelf hebt. Ga daarom een half uurtje eerder naar bed en sla een (hopelijk een van je nieuwe) boek open. Het risico is dat je wat later gaat slapen maar je hebt wel heerlij kunnen lezen.

2. Lees onderweg
Moet je een stuk reizen om naar de familie te gaan? Neem een boek mee (en hoop op file). Natuurlijk moet je hiervoor wel in de auto kunnen lezen. Maar deze tijd kan je prima besteden met een boek. Niemand gaat het je kwalijk nemen dat je even je boek er bij pakt.

3. Kies je momenten
Dit is eigenlijk een makkelijke maar ook een moeilijke tegelijk. Staat het eten op en hoef je nog niet aan tafel? Ga dan even lezen. Hetzelfde geld voor de momenten dat iedereen naar de tv zit te staren. Pak er gewoon even je boek bij. Net ontbeten en even niets te doen, pak je boek. Voel je niet bezwaard. Die momenten waar je normaal zit te wachten op de volgende stap kan je goed besteden met lezen.

4. Werken en Kerst
Moet je net zoals ik werken tijdens de kerst probeer dan te lezen voordat je gaat werken. Het is ziezo goed om even wat tijd voor jezelf te nemen en niet de hele dag door te hollen. Ga voor het werk nog even lekker een uurtje lezen.

5. Je moet nu echt lezen
Een boek van onder de boom gekregen? Je moet nu echt even gaan lezen. Je bent namelijk enorm blij met dit boek. Niemand kijk je dan vreemd aan want hej je bent super blij met je cadeautje.

 

Ik wens jullie alvast een hele fijne kerst en heel veel boeken onder de boom.

Liefs,  Marjolein

 

2 thoughts on “5 Tips om te lezen tijdens Kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *