Fright Night – Maren Stoffels

Lieve lezers,

Halloween staat voor de deur en het is nu dus de uitgelezen tijd van het jaar om lekker te griezelen bij een spannend boek.
Van Uitgeverij Leopold mocht ik Fright Night het nieuwe boek van Maren Stoffels lezen deze kans kon ik met Halloween voor de deur natuurlijk niet voorbij laten gaan. Vandaag wil ik jullie graag mee vertellen over dit boek. En of je het juist wel of niet moet lezen voor Halloween.

Titel: Fright Night
Auteur: Maren Stoffels
Verschenen:  Oktober 2018
Pagina’s: 176
Uitgever:
Leopold

Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu. 
Een groepje vrienden geeft zich op voor een fright night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen?
Vijf jongeren gaan het bos in.
Een van hen zal de nacht niet overleven.
En een van hen is de moordenaar.
Koop bij bol.com

 

Zoals altijd beginnen we bij de looks van het boek. Het is een mooie stevige paperback die makkelijk in de hand ligt. Het lettertype is fijn en daardoor leest het boek erg gemakkelijk. De cover vind ik heerlijk mysterieus niet te eng maar het zet zeker de toon voor het boek. Persoonlijk vind ik hem prachtig en precies goed.

Het boek begint al gelijk goed. Direct zit je midden in het boek en is de spanningsboog gezet. En deze spanningsboog kent ook geen dal. Ik ben letterlijk door het boek gevlogen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het ook geen erg dik boek is maar alles wat je wil zit er in.
Ook is het boek opgedeeld vanuit meerdere personages en zoals jullie weten ben ik daar dol op. Doordat je heen en weer springt blijft de vaart er in maar leer je ook de gedachtegang en beweegredenen van iedereen kennen.

Persoonlijk was ik erg verrast over hoe goed het boek in elkaar zit. Het is geen simpel boek over een Fright Night. De personages zijn enorm diepgaand en gedurende het heel boek heb je het onderbuik gevoel dat er meer aan de hand is. Het duurde voor mij dan ook even voor ik door had wat het onderbuik gevoel was. Bij een deel van mijn onderbuik gevoel zat ik juist maar bij de grote vraag van het boek zat ik er naast.

Het boek bespreekt een hoop onderwerpen waar iedereen wel mee worstelt. Zo is het voor de oudere lezer ook nog altijd erg boeiend en ingrijpend. Dit samen met een vleugje horror er overheen maakte dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Want wat voor zieke dingen gingen er allemaal gebeuren bij deze Fright Night en wat gebeurd er wanner vriendschap het verleden en geheimen te dicht bij elkaar komen.

Overal heb ik dus enorm genoten van dit boek. Alles zat verwerkt in dit verhaal waar ik met een enorme vaart doorheen ging. Een heerlijk boek om te lezen zo voor Halloween met alle Fright Nights op komst.

Fright Night is een boek waarbij je elke bladzijde met meer spanning omslaat.

SterSterSterSter

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *