Gegijzeld – Chinouk Thijssen

Lieve lezers,

Uitgeverij Kluitman benaderde mij een aantal weken geleden of ik het nieuwe boek van Chinouk Thijssen dat hun gaan uitgeven wilde recenseren. Natuurlijk kon ik daar geen nee tegen zeggen want ik heb alles van Chinouk verslonden.
Nog leuker het boek is vandaag verschenen dus je kunt hem gelijk bestellen en gaan lezen.

Nog leuker dan dat, ik mag zelfs een exemplaar van dit boek weg geven!

Gegijzeld

Titel: Gegijzeld
Auteur: Chinouk Thijssen
Verschenen:  20 Februari 2021
Pagina’s: 104
Uitgever: Kluitman

Een van de jongens staat met een pistool op het hoofd van Casper gericht. ‘Als hij over een half uur nog niet heeft gereageerd…’ Hij kijkt om zich heen en draait zich dan terug naar Casper. ‘Ik zweer het je, jongen, dan zijn jullie allemaal dood.’ Het is het einde van het schooljaar en Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor het feest van hun klasgenoot Casper in de enorme villa van zijn ouders. Het belooft het feest van de eeuw te worden. De avond krijgt echter een onverwachte wending wanneer een groep oudere jongens binnenkomt. Ze verbieden iedereen om het huis te verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Langzamerhand verandert het droomfeest in een nachtmerrie… 

Het boek is precies wat de stikker op de cover zegt, Niet dik, wel spannend. Het is een mooie hardcover die niet te dik is en met een heel prettig lettertype. Het boek is ingedeeld in lekker veel hoofdstukken vanuit het perspectief van Yasmine en Jason, zoals jullie weten ben ik daar groot fan van.

Door de epiloog begint het boek direct spannend, want je wil zo snel mogelijk toe naar het punt van de epiloog zodat je weet hoe het af gaat lopen.
Langzaam leer je Jason en Yasmine beter kennen en leer je ook de thuis situatie waarmee ze worstelen kennen. Ondertussen ben je aan het puzzelen over waarom dit allemaal gebeurd en waarom de daders dit doen.
Het verhaal is kort dus een hele grote diepere laag zit er natuurlijk niet in. Toch heeft Chinouk een super spannend betekenisvol verhaal weggezet dat je op het puntje van je stoel laat zitten.

Ook is het boek helemaal van deze tijd en daardoor heel herkenbaar. Instagram, TikTok het boek is echt in het nu en dat vond ik vooral heel leuk en verfrissend om te lezen. Ook is het ideaal om te lezen voor zowel jongens als meisjes want dit boek is echt voor allebei.

Het boek is inderdaad een kort maar enorm spannend verhaal. Ideaal om even lekker mee in het weekend zonnetje te kruipen en in één ruk uit te lezen. Maar vooral ook een echte aanrader voor kinderen die niet heel veel lezen. Dit boek hebben ze gegarandeerd zo uit.

Gegijzeld is kort maar elke pagina is super spannend

De win-actie volgt snel op de site dus blijf deze goed in de gaten houden.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *