Het geheim van Silvermoor – Tracy Rees

Lieve lezers,

Toen ik de nieuwe aanbiedingsfolder van Xander ontving heb ik heel lang lopen twijfelen of ik dit boek zou aanvragen om voor jullie te recenseren. Normaal lees ik niet echt historische Romans omdat het niet helemaal mijn ding is en ik er daardoor vaak lang over doe om hem te lezen en jullie een eerlijke recensie te geven.
Echter bij dit boek wilde ik het toch graag proberen, zeker omdat zo veel van jullie dol zijn op Lucinda Riley en dit boek door haar aangeraden is.
Vandaag vertel ik jullie dan ook graag meer over dit boek.

Titel: Het geheim van Silvermoor
Auteur: Tracy Rees
Verschenen:  Februari 2021
Pagina’s: 416
Uitgever: Xander

De veertienjarige Tommy is voorbestemd voor een ruig en uitzichtloos leven in de mijnen. Elke dag daalt hij af in het stoffige en benauwde duister, dat een hartverscheurend contrast vormt met de statige huizen net buiten het dorp. Tijdens zijn strooptochten op de uitgestrekte landgoederen fantaseert Tommy over een andere, betere toekomst. De enige die hem begrijpt is zijn beste vriendin Josie, die zich nooit onderdeel heeft gevoeld van haar familie en pas weet bij wie ze thuishoort als ze Tommy ontmoet. In hun grimmige leven zorgt alleen het mysterieuze, verlaten landhuis dat tussen hun dorpen in staat voor enige afleiding. Heston Manor is na een familietragedie afgesloten en sindsdien onbewoond. Als Josie en Tommy een groot geheim over de bewoners ontdekken, zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn…

We beginnen zoal altijd bij de looks van het book. De cover is mooi en trekt me zeker aan, aan de binnenkant van de cover wacht nog een prachtige finishing touch. Het lettertype is iets wat klein maar door de regelafstand leest het prettig. Ook is het een flink boek maar door de papierkeuze niet zwaar, en dat is heel fijn voor de leeshandjes.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik hou van dit boek, zelden heb ik gehad dat ik bij het lezen van een boek zo rustig werd, vaak lees ik toch een soort van gehaast omdat het spannend is. Maar dit boek begon zo mooi en rustig. Natuurlijk heb ik verderop in het verhaal echt wel die mega spannende stukken gehad waarbij het ineens 2 uur in de nacht was.

De schrijfstijl (en dus ook kuddo’s voorde vertaler) is heel erg prettig. Dit zorgde er voor dat er een lekkere flow in zat en bleef. Ook is het boek vanuit het perspectief van Tommy en Josie geschreven, hierdoor heb je 2 personages om enorm van te houden, geloof me je gaat echt van deze twee personages houden. Maar ook blijft de vaart lekker in het boek door de afwisseling. De hoofdstukken zijn niet te lang waardoor het tempo er ook lekker in blijft.

Ik heb op bepaalde momenten gelezen met kippenvel op mijn armen. Sommige momenten raakte me zo enorm diep. De angst maar ook liefde die de auteur weet over te brengen is enorm. Het verhaal zit zo goed in elkaar dat het je mee neemt langs een prachtig, liefdevol maar ook erg rauw avontuur. Het is bijna alsof je er zelf bij bent. Het boek zit ook zo goeden elkaar met alle personages met hun eigen verleden maar in de diepte ook zo veel raakvlakken. Ik had niet durven denken dat het verhaal zich op deze manier zou ontvouwen en zicht in mijn hart zou nestelen.

Het geheim van Silvermoor is hoopvol, rauw en vol met liefde.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *