Het geheim van Victoria – Klaartje van Setten

Lieve lezers,

Namens uitgeverij Boekerij mocht ik het nieuwste boek van Klaatje van Setten recenseren. Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek in de Zwitserse sneeuw.

Titel: Het geheim van Victoria
Auteur: Klaartje van Setten
Verschenen:  Februari 2021 
Pagina’s: 320
Uitgever: Boekerij

Josefien runt in de Zwitserse bergen een chalet voor de super-rijken. Het prachtige huis is haar nagelaten door gravin Victoria, de tante van haar ex Jean. Samen met haar twee kinderen probeert ze een bestaan op te bouwen, maar het valt financieel niet mee. Ze heeft ook nog een extra lening afgesloten voor Jean, van wie ze nog steeds houdt en die ze moeilijk iets kan weigeren. Vol goede moed begint ze aan haar tweede winterseizoen. Maar de start is al rampzalig: een maand voordat haar eerste gasten arriveren crasht haar laptop en is ze al haar boekingsgegevens kwijt. Vanaf dan lijkt alles mis te gaan. Om haar bestaan in Zwitserland te redden, neemt ze steeds meer risico’s en zet ze zelfs haar relatie met dierenarts Kurt op het spel. 
Dan ontmoet ze Jules, een rijke zakenman en rokkenjager die in Zwitserland op zoek is naar bepaalde jeugdherinneringen. De charmes van deze man zijn onweerstaanbaar. Als ze hem beter leert kennen, komt ze erachter dat hij connecties heeft met gravin Victoria. Die blijkt een groot geheim te hebben gehad dat alles kan veranderen. Kan Josefien dit geheim van Victoria bewaren? En wil ze dat eigenlijk wel?

De cover van dit boek is prachtig, dit is deels ook een van de redenen dat ik dit boek graag voor jullie wilde lezen. Het ziet er romantisch, mysterieus maar ook gezellig uit. Het lettertype is erg prettig gezien dit aan de grote kant is. Ook is het boek opgedeeld in lekker veel hoofdstukken en vanuit twee oogpunten waardoor je lekker door leest.

Ik was helemaal ready voor een hoop liefde en drama toen ik de flaptekst van het boek had gelezen. Dit overgoten met de jetset die het Zwitserste gebied bezoekt.

Het verhaal zelf kwam wat laat en traag op gang, vaak was ik aan het lezen en dacht ik dat ik goed moest opletten bij alle side details die werden gegeven. Achteraf bleek dit echter niet nodig en voelde het voor mij een beetje aan als vulling. Ook had er wat mij betreft nog een correctie ronde over het boek heen mogen gaan. Sommige stukken waren heel lastig om te lezen met meerdere point of view wisselingen in één zin, dit is voor mij (dyslectisch) erg lastig om lekker te lezen.

Het boek was heel vermakelijk ik heb het dan ook vrij snel uitgelezen. Maar graag had ik ook meer gelezen over de super rijke, gekke klanten die in het chalet verbleven. Hier hoopte ik vooral op na het lezen van de flaptekst maar vaak was dit erg gehaast en was het na een paar blz. alweer voorbij.

Echter was het einde van het boek een grote plot twist en vielen er een hoop dingen op hun plek. Het was leuk geweest als hier in het begin van het boek al wat meer naar gehint was want het grootste deel van het boek rekende ik op iets anders en had ik het gevoel dat het nergens naartoe ging. Terwijl het einde juist zo enorm goed en leuk was.

Het geheim van Victoria een gezellige read waarvan ik het einde niet zag aankomen.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *