CTRL-A – Juultje van den Nieuwenhof

Lieve lezers,

Afgelopen week is het nieuwe boek van Juultje van den Nieuwenhof verschenen. Deze valt in de reeks van spannende novelles van Kluitman.
Eerder las ik al Gegijzeld uit deze reeks.

Vandaag vertel ik jullie graag meer over deze novelle.

CTRL-A

Titel: CRTL-A
Auteur: Juultje van den Nieuwenhof
Verschenen:  18 maart 2021
Pagina’s: 104
Uitgever: Kluitman

Robin lijkt een normale jongen uit 4 havo. Op school gaat alles goed en hij brengt veel tijd door met zijn vriendinnetje Elin en zijn beste vriend Appie. Het lukt hem bijna om alles verborgen te houden, tot mevrouw Van Erven, zijn irritante mentor, besluit zich ermee te gaan bemoeien. Ook Elin en Appie krijgen het idee dat er iets met Robin aan de hand is. Hij liegt over waar hij geweest is en heeft steeds vaker agressieve uitbarstingen. En waarom worden ze eigenlijk nooit bij hem thuis uitgenodigd? Maar als ze te dicht bij de waarheid komen, zouden ze daar nog wel eens spijt van kunnen krijgen… CTRL-A is een onheilspellende thriller van de populaire YA-auteur Juultje van den Nieuwenhof. Sinds ze de Crimezone YA-schrijfwedstrijd won, zijn er al vier boeken van haar hand verschenen. Haar verhalen zorgen gegarandeerd voor kippenvel.

Het boek is weer een mooie hardcover en ligt daardoor lekker in de hand. Het lettertype is erg prettig en het boek is opgedeeld in meerdere hoofdstukken vanuit verschillende perspectieven.

Het boek begint direct spannend met een moment vanuit het oogpunt van een nog onbekend persoon. Een huis brand af en iemand stond erbij en keek er naar. Wat zijn de bedoelingen van deze persoon en wat heeft deze er mee te maken.

Vervolgens maken we kennis met Robin, Appie en Elin en de mentor mevrouw van Erven. Vanuit de meeste van deze oogpunten kijken we naar het leven van Robin. Door vanuit al deze oogpunten te lezen puzzel je er gelijk op los om er achter te komen hoe het verhaal in elkaar steekt.

Op een punt in het boek heb ik echt met angst, open mond en daarna heel veel woede zitten lezen. Juultje hoe kon je me dit aan doen! (Ja dat wat er gebeurde halverwege het boek).

Ik heb oprecht genoten van deze super spannende novelle en deed het boek ook wel met een onrustig gevoel dicht want wow, wat had ik net allemaal gelezen. Het boek had een plot twist die ik niet aan zag komen en gaf ook een bijzonder kijkje in het leven van een juf en haar mentor kinderen.

Het boek is een echte aanrader voor jongens en meiden die geen dikke boeken verslinden maar wel graag lezen, of iets meer moeten lezen dan ze nu doen.

Ook dit boek past weer perfect in de categorie ‘Niet dik wel spannend”

CTRL-A, is een razend snelle read die verontrustend en enorm spannend is.

Ps. binnenkort is er een leuke win-actie met dit boek dus blijf de site in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *