Leugens & Lattes – Lauren Weisberger

Liever lezers,

Een nieuwe Lauren Weisberger, dat mag ik natuurlijk niet missen. En dan ook nog eens een nieuw verhaal met Emily dat kan ik echt niet missen.

Ik herinner me de eerste keer dat ik De Duivel Draagt Prada (The devil wears Prada) las. Dit was namelijk toen het boek net uit was op een regenachtige dag met mijn ouders op de camping. Ik weet nog hoe intens ik hier van genoten heb, dit boek heeft dus een speciaal plekje in mijn hart.

Maar dan zo veel jaar later een nieuw boek dat kon dus weer ultiem genieten worden of tenenkrommend. Want mijn lat en herinneringen liggen erg hoog.

Titel: Leugens & Lattes
Auteur:
Lauren Weisberger
Verschenen:  Maart  2019
Pagina’s: 336
Uitgever:
 Boekerij

Emily Charlton is terug! Jaren nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie ligt op de loer. Emily heeft een klapper nodig om relevant te blijven. Een klapper zoals topmodel Karolina Hartwell.
Karolina heeft het allemaal: een fantastische man, een prachtig kind, een succesvolle modellencarrière… en een strafblad. Als ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed lijkt dat het einde van zowel haar carrière als haar huwelijk.
Emily ziet haar kans schoon. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan schiet ze Karolina te hulp. Onder het genot van ontelbaar veel skinny lattes zetten de drie vrouwen alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plannen ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly?

Koop bij bol.com

Oké ik zal jullie niet langer vermoeien met mijn jeugdsentiment en doorgaan over dit nieuwe boek. We beginnen zoals altijd bij de looks van het boek. De cover is erg mooi maar de binnenflap is fantastisch, degene die hier op is gekomen verdient extra credits. Het geeft een heerlijke uitstraling en net dat beetje extra wat ik tegenwoordig in boeken zoek. Het is een lekker formaat boek en het lettertype is prima. Het leest lekker door en is niet te klein en ook zeker niet te groot. De enige opmerking die ik toch even moet maken en waar ik normaal niet naar kijk is de titel. Ik heb het idee dat hij gekozen is om in de lijn van de andere boeken te blijven. Hij past namelijk wel bij het boek maar ik denk dat een direct vertaling van de originele titel beter bij het boek had gepast.

En natuurlijk dan nu het belangrijkste het verhaal. Ik kan je alvast vertellen dat ik weer heerlijk genoten heb. Het was als thuiskomen bij een oude vriendin die door de jaren heen natuurlijk ook ouder er wijzer geworden is. Het verhaal speelt zich af na de tijd van het andere boek en dat is eerlijk gezegd heerlijk. Want we willen allemaal wel weten hoe het nu met Emily is.

In dit boek krijg je te zien hoe Emily haar leven er nu voor staat en hoe haar leven ontwikkeld is. Ook leren we twee prachtige nieuwe personages kennen waarmee iedereen zich wel kan identificeren en die voor een prachtige balans in het boek zorgt. En natuurlijk komt Miranda ook nog om de hoek kijken.

Het boek speelt zich dan ook af vanuit de oogpunten van deze dames. Jullie weten dat ik enorm van deze manier van schijven hou omdat je zo mee te weten komt en de vaart heerlijk in het boek blijft zitten. En dat was ook zo bij dit boek. Een extra prachtig detail aan het opdelen van personages en hoofdstukken zijn de hoofdstuk titels, om sommige heb ik letterlijk in een deuk gelegen. Deze zijn simpelweg briljant.

Het boek leest niet als een thriller maar wel als een heerlijke roman vol met situaties waarbij je gewoon meer moet weten en moet weten hoe het afloopt. Er zit een behoorlijke dosis spanning, humor en onverwachte vriendschap in dit boek. Wat mij betreft alle benodigdheden voor een heerlijk boek. Ik kan dus ook niet anders dan ook weer dol zijn op dit nieuwe verhaal met Emily.

Leugens en Lattes is een heerlijk boek vol met spanning humor en vooral heel veel rijke vrouwen.

Liefs, Marjolein

SterSterSterSterSter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *