Recensie: UIT! Het ex-verwerkingsboekje

Lieve lezers,

We zitten nu twee dagen voor Valentijn. De tijd van het jaar waarin iedereen weer heerlijk zoetsappig tegen elkaar gaat doen. Maar daar zit jij, net  gedumpt door je prins op het witte paard. Hij galoppeert door naar de volgende vrouw en daar zit jij. Omgeven door zakdoeken en break up songs.
Maar gelukkig is hier nu UIT! Het ex-verwerkingsboekje.

Titel: UIT! Het ex-verwerkeringsboekje
Auteur: The Secret Sisterhood
Verschenen:  Februari 2016
Pagina’s: 160
Uitgever: Unieboek Het Spectrum


Koop bij bol.com

Nooit meer je hart uitstorten in een whatsappje, jankend een voicemail inspreken of van pure ellende onder je niveau zoenen. UIT! Het ex-verwerkingsboekje navigeert je liefdevol door de stadia van liefdesverdriet. Van ongeloof tot acceptatie, tot je weer krachtig en vol zelfvertrouwen in het leven staat. Weinig mensen weten liefdesverdriet elegant te dragen. Zeker in een tijd waarin frustraties en misstappen snel geuit zijn op whatsapp, facebook, instagram en twitter. UIT! Het ex-verwerkingsboekje beschermt je tegen gênante acties en reputatieschade. Na 160 pagina”s ben je klaar voor een véél betere match. Of op zijn minst een volgende ex.

Misschien had je het boekje al gezien bij DWDD. Vorige week kreeg ik een mailtje of ik dit boek wilde recenseren. Ondanks dat ik nu niet door een verschrikkelijke break up ga wilde ik het toch erg graag recenseren. Want we weten allemaal hoe een gebroken hart aanvoelt.

Het boekje is niet te dik niet te dun maar gewoon een gezellig formaat. Lekker knal roze waardoor je je al gelijk iets beter voelt en de kaft nodigt je gewoon uit om het op te pakken.
Het boek begint met een tekst van The Secret Sisterhood. Deze dames leggen uit je te gaan helpen door alle fasen van je break up.

Het boek is verdeeld in de volgende hoofdstukken:

  • Fase 1: WTF? (de shock)
  • Fase 2: Alles is oké! (ontkenning)
  • Fase 3: Do not disturb (terugtrekken)
  • Fase 4: RAAAAAAH! (woede)
  • Fase 5: Ja, maar… (onderhandelen)
  • Fase 6: Oempf (de dip)
  • Fase 7: Het is beter zo (acceptatie)
  • PS: Oops we did it again- Seks met je ex (sla maar om met je gekke hoofd)

In elke fase krijg je super handige tips. Die pijnlijk genoeg nog kloppen ook. Je krijgt tips met wat je wel en niet moet doen. Jep, er staan de meest voor de hand liggende fouten in.
Ook staan er hele veel handige lijstjes in die je echt moet gebruiken. Je schrijft zo namelijk je verdriet van je af maar ze zijn ook nog eens hilarisch.. Dus in je break up kan je er misschien toch nog om glimlachen.
Wat een van mijn favoriete lijstjes is, is het lijstje waarin je alles moet opschrijven wat je naar je ex wil sturen. Echt alles met alle worden die jij maar wil. Want je mag hem niet appen maar je mag het wel opschrijven. Je moet het namelijk kwijt, toch?
Ook staan er heerlijke recepten in die helemaal bij de fase passen die je nu mee maakt. Zo helpen ze je natuurlijk nog een extra handje want je hebt gewoon eten nodig!
En dit boek geeft je zelfs tips over welke films je moet kijken en welke series. Wat hebben we nog meer nodig?

Ondanks dat ik het niet nodig heb( en ik normaal geen geld aan dit soort dingen wil uitgeven) vind ik dit boekje echt helemaal geweldig. Ik zie al helemaal voor me hoe ik het zou kunnen gebruiken en hoe het je stiekem ook echt gaat steunen. Maar ook hoe ik dit boekje ga kopen voor een vriendin en het onder haar neus schuif. Want hoe gek het ook klinkt je gaat hier echt wat aan hebben!

Met die boek ben je in 72 dagen helemaal van je liefdesverdriet af en ga je weer fris en vrolijk het leven in. 

Een echte super aanrader voor iedereen met liefdesverdriet.

SterSterSterSterSter

Zouden jullie een boekje als dit kopen en cadeau geven?

Liefs, Marjolein

Ps. Heb jij dit boekje echt echt echt nodig? Kijk dan morgen nog even op de website.

3 thoughts on “Recensie: UIT! Het ex-verwerkingsboekje

  1. Wat een origineel boek! Ik heb het (gelukkig) niet nodig, maar mocht dat ooit het geval zijn (of iemand in mijn directe omgeving) dan zou het wel ontzettend handig kunnen zijn. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *