Stacking The Shelves week 5 – 2016

Lieve lezers,

Hij is een beetje laat deze week maar hij mag nog altijd. De nieuwe Stacking The Shelves. Deze boeken mocht ik vorige week aan mijn collectie toevoegen!

1. In seizoenen
Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je in seizoenen moet gaan denken? Annabel Wismar (59) laat het er niet bij zitten en zoekt haar heil bij Belgische artsen, die haar nog wel willen behandelen. Haar zoon David twijfelt geen moment en trekt bij zijn moeder in om haar te verzorgen. Al snel blijkt dat David zo zijn eigen manier heeft om met de situatie om te gaan. In seizoenen is een boek over hoop en wanhoop, en over het gevecht tussen vasthouden en loslaten. Hoe belangrijk wordt het verleden, wanneer er geen toekomst meer is…

Dit boek mag ik lezen voor een super leuke leesclub. Volgende week zondag heb ik samen met de auteur een gezellige bijeenkomst over dit boek en een week later met een aantal bloggers en lezers om lekker te kletsen en te borrelen over dit boek. 

2. Schuld
Kort na elkaar plegen enkele leerlingen zelfmoord. Er lijkt geen verband tussen de jongeren te zijn. De politie bestempelt het dan ook als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: JIJ BENT DE VOLGENDE… Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Tijdens de WinterBBB vertelde Mel Wallis de Vries vol enthousiasme over dit boek. Ik moest dit boek natuurlijk lezen en kan je nu al vertellen dat ik het echt heel erg goed vind. Binnenkort de recensie.

3. De 5e golf 
Soms denk ik dat ik de laatste mens op aarde ben. Dat betekent dat ik de enige mens in het universum ben. Dat is onzin, ik weet het. Ze kunnen niet iedereen gedood hebben… Nog niet.
De eerste golf: de wereld wordt gehuld in duisternis
De tweede golf: als je geluk hebt weet je te ontsnappen
De derde golf: als je pech hebt overleef je
De vierde golf: er geldt nog maar één regel – vertrouw niemand
Nu de vijfde golf eraan komt, is Cassie op de vlucht – voor Hen, de wezens die er menselijk uitzien maar het niet zijn. Zij die het land doorkruisen om eenieder te vermoorden die ze tegenkomen. Cassie gelooft dat er maar één manier is om te overleven: door alleen te blijven. Maar dan ontmoet ze Evan Walker, de verleidelijke en mysterieuze vreemdeling die haar enige hoop is om haar vijfjarige broertje te helpen bevrijden, én haar enige hoop om zelf te overleven.
Maar Cassie moet kiezen tussen vertrouwen en wanhoop, tussen verzet of overgave. Tussen leven… en dood.

De de film er aan komt moet ik het boek natuurlijk ook lezen. En weten jullie dat er al een super toffe win-actie online staat met dit boek!

 

Dit was het weer voor deze week. En ik kan je nu al vertellen dat er voor volgende week al weer hele leuke boeken binnen gekomen zijn! Hou vooral Instagram in de gaten om het als eerste te lezen.

Welk boek willen jullie lezen van deze stapel?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Stacking The Shelves week 5 – 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *