Recensie: Babydieren – Marion Billet

Lieve lezers,

De Kinderboekenweek is nog altijd vol aan de gang! Daarom vandaag nog een recensie van een boekje voor de allerkleinste.

Titel: Babydieren
Auteur: Marion Billet
Verschenen:  augustus  2015
Pagina’s: 16
Uitgever: Clavis
Leeftijd: 0-3 Jaar

Schermafbeelding 2015-10-12 om 13.26.29

Koop bij bol.com

Klein, vierkant, vrijwel tekstloos prentenboekje voor dreumesen en jonge peuters, met hardkartonnen, glanzende bladzijden waarop zes verschillende babydieren met hun moeder zijn te zien. Lam, poesje, ezelsveulen, puppy, big en kuikens zijn afgebeeld: allemaal dieren die jonge kinderen wel zullen herkennen. Als je op het rondje in het babydier drukt, klinkt het bijbehorende geluid. De illustraties zijn opgebouwd zonder omlijning met heldere frisse kleuren, met opvallend grote, donkere ogen van de dieren. Het boekje heeft twee scherpe hoeken, deze zijn niet afgerond.

Dit Clavis Peuter boekje slaat de plank van kinderboekjes weer precies raak. De cover van dit boekje is vrolijk kleurrijk en mooi. De pagina’s zijn van stevig karton en daardoor zeer kindvriendelijk. De geluidjes zijn makkelijk te bedienen en reageren snel en gemakkelijk op kinderhandjes.  De tekeningen in het boekje zijn heel lief en daarmee kindvriendelijk herkenbaar voor de kindjes en kleurrijk.

IMG_4641

Dit boekje heb ik gelezen met een kindje van 1 – 1,5 en 2 jaar. Bij het zien van alle vrolijke kleurtjes en herkenbare diertjes werden de kinderen al helemaal blij. Toen de diertjes ook nog eens geluid maakte was het helemaal feest. Vrolijk klonken alle geluidjes door de ruimte heen en werken alle diertjes ook nog even benoemd met het geluidje er bij.

Het boekje is perfect voor samen lezen maar ook voor de kinderen om alleen in te kijken. Met dit boekje vermaken ze zich namelijk prima zelf en leren ze door de geluidjes die het boek maakt ook nog eens allemaal nieuwe dierengeluidjes.
Ook is het erg leuk bij dit boekje was dat de kinderen het na het lezen met mij het aan elkaar gingen voorlezen.

IMG_4642

Dit boekje is ideaal voor de allerkleinste het is leerzaam en vooral heel erg mooi.

 

 

 

 

SterSterSterSterSter leeg

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *