Recensie: De Prinses – Selection Serie – Kiera Kass

Lieve lezers,

Daar is hij dan… Mijn recensie van het (laatste) deel van deze prachtige serie. Over alle andere delen was ik heel enthousiast. Maar aan alles komt een eind.. Gelukkig is dit maar een heel kort einde want aanstaande vrijdag kan ik de nieuwe Novelle in ontvangst nemen. En de nieuwe titel van het volgende deel is al bekend gemaakt! (Voor degene die dit nog niet weten de naam is Crown)

Titel: De Prinses
Auteur: Kiera Cass
Verschenen:  juni 2015
Pagina’s: 284
Uitgever: Van Goor

Schermafbeelding 2015-10-13 om 12.46.54

 Koop bij bol.com

Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

Prinses Eadlyn is een jonge krachtige vrouw. De wereld draait om haar en zij is de belangrijkste persoon in heel het koninkrijk. In tegenstelling tot haar moeder is Eadlyn kei hard. Ze denkt aan haar mensen maar zij is de Koningin en zij staat boven alles. Haar tweelingbroer is echter niet zo een fan van deze houding. Dan blijkt dat het in het land te onrustig aan het worden is en moet Eadlyn deels gedwongen door America en Maxon een selectie gaan beginnen. Ze heeft haar plannen al gesmeden om deze 35 jongens zo snel mogelijk weer naar huis te krijgen. Want zij Eadlyn de belangrijkste van allemaal heeft helemaal geen liefde en al helemaal geen man nodig. Liefde maakt mensen zwak. En een sprookje zoals haar ouders hebben gehad verwacht ze helemaal niet voor zichzelf.. Maar als de jongens er zijn wordt alles anders..

Zoals altijd is de cover van dit boek weer prachtig. Misschien vind ik dit zelfs wel de mooiste kaft van de hele serie. Het is weer een boek dat net iets groter is dan een gemiddeld met een prettig lettertype en leest weer als een trein.

Toen ik in dit boek begon was mijn reactie na ongeveer 40 pagina’s (excuses voor mijn taalgebruik) Jezus wat een KUT wijf! Ik snapte echt even niet hoe Maxon en America zo hun kind hebben kunnen opvoeden. Waarom hebben ze zo een kreng op de wereld gezet en waarom heeft Kiera zo een rot meid kunnen bedenken. Echter toen ik verder ging lezen werd mijn mening wel bijgesteld. Langzaam begon je te lezen waarom Eadlyn een schild om zich heen heeft gebouwd. Ook lees je hoe sommige daar doorheen proberen te prikken en wat dit met haar doet.
Ik vond het erg leuk om de selectie eens van deze kant te zien. Nu zie je hoe druk Eadlyn het heeft en snap ik waarom America zo lang op Maxon heeft moeten zitten wachten. Ook alle personages terug zien vond ik geweldig! Nu weet je hoe het met hun verder gaat. Dit zorgde geregeld ook voor ontroerende momenten.

De nieuwe personages die van belang zijn zijn krachtig neer gezet. Echter vind ik het soms wel verwarrend wie wie ookalweer is omdat er ineens 35 mannen bij komen kijken plus nog de kinderen.
Kiera Kass heeft voor mij weer een krachtig boek neer gezet. Veel mensen vinden dit een van de mindere boeken maar ik vind het misschien wel een van de beste. Dit kan echter ook zijn omdat ik over de vorige boeken toen ik net begonnen was flink gespoilerd werd. Desondanks alle kritiek heb ik echt van dit boek genoten en vond ik het heerlijk om te lezen. Ik kan dan ook echt niet wachten tot het vervolg!

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

12105899_1527583940867086_8186410834399264022_n

Ps. Altijd nog even leuk om te kijken:

5 thoughts on “Recensie: De Prinses – Selection Serie – Kiera Kass

  1. Volgens mij zijn er ook echt maar heeel weinig wensen die Eadlyn (in het begin) mogen. Ik hoor echt van allerlei hoeken inderdaad dat niemand haar echt mag, hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *