Recensie: Takkie

Lieve lezers,

Daar zijn ze dan alweer.. De laatste dagen van de Kinderboekenweek. Daarom vandaag een recensie van een kinderboekje.
Gelukkig heb ik in de Kinderboekenweek heel veel voorgelezen en zitten we voorlopig nog niet zonder kinderboeken en komen er ook nog zat recensies aan. Dus niet getreurd.

COicYsgVEAAUA21
Koop bij bol.com

Wie houdt er niet van Takkie? Hij is lief en knap en altijd vrolijk. Jip en Janneke zijn gek op hem. Zelfs als hij stout is, van huis wegloopt of ruzie maakt met Siepie, is hij onweerstaanbaar. De mooiste verhalen en illustraties zijn nu verzameld in een bundel voor alle jonge (en oudere) hondenvrienden.

Ik ben een enorme fan van Takkie, echt waar ik heb een Takkie knuffel sleutelhanger (zie foto hierboven) Ik heb een enorme opblaas Takkie voor in het zwembad en een mok met Takkie er op. Dit met dank aan mijn ouders die heel graag en veel voorlazen.
Toen ik dit boekje zag moest ik hem dan ook hebben. Gelukkig was Querido zo lief om mij het boekje op te sturen en ik zat dan ook dagen te wachten op dit leuke boekje.

IMG_4652

Het eerste wat opvalt aan dit boekje is dat het een heel fijn maatje is. Je kan hem echt zo in je tas stoppen en overal tevoorschijn toveren. Het boekje is extra bijzonder doordat de Takkie op de voorkant helemaal zacht is. Je kan Takkie dus echt aaien. De cover is een normale hardcover en daardoor zeer gebruiksvriendelijk voor meerdere malen gebruik. Het papier is aan de dikke kant, zoals we van de Jip en Janneke boeken gewend zijn en daardoor ook erg geschikt voor kinderen.

In dit boek staan alle verhaaltjes waarin Takkie een belangrijke rol speelt. Zo begint het boekje met hoe Jip en Janneke nu eigenlijk aan Takkie kwamen. Gevolgd door alle leuke verhaaltjes van Takkie. De tekeningen zijn erg mooi en sommige zijn zelf in kleur uitgewerkt.

IMG_4648

Ik heb dit boekje met een kindje van 1 -1,5 en 2 jaar gelezen. De jongste twee vonden vooral de plaatje heel leuk maar het verhaaltje was voor hun iets te ingewikkeld en ik verloor hun aandacht dan al vrij stel. Echter vond het kindje van 2 jaar het boekje helemaal geweldig! De verhaaltjes waren voor haar precies lang genoeg om er 2 te kunnen lezen. (ps. ideaal dus voor voor het slapen gaan). Dit maakt Takkie gelijk een heerlijk voorleesboekje waar je lang van kunt genieten.

SterSterSterSterSter

Zijn jullie ook zo fan van Takkie? 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *