Recensie: Black Eyed Susans

Lieve lezers,

Deze recensie heeft iets langer op zich laten duren dan verwacht. Maar zoals jullie allemaal al wel op Instagram en Snapchat hebben mee gekregen heb ik dit boek verslonden. Ik heb het zelfs nog aangeraden aan Clare Mackintosh. Maar vandaag dan eindelijk de recensie.

Titel: Black Eyed Susans
Auteur: Julia Heaberlin
Verschenen: mei 2016
Pagina’s: 352
Uitgever: AW Bruna

  Koop bij bol.com

Op haar zestiende werd Tessa Cartwright door een seriemoordenaar voor dood achtergelaten op een akker in Texas, samen met de lichamen van drie andere slachtoffers. Ze was de enige overlevende, met slechts vage herinneringen aan wat haar was overkomen. Vanaf die dag stond zij bekend als een van de ‘Black-Eyed Susans’, een bijnaam die verwees naar de bloemen die groeiden op de vindplaats van de meisjes. Het was Tessa’s verklaring die de dader in de dodencel deed belanden. Althans, dat dacht ze…
Bijna twintig jaar later ontdekt Tessa bij haar huis een veld vers geplante, bloeiende Black-Eyed Susans. Ze gelooft dat het een teken is van de moordenaar, die nog vrij rondloopt. Bang geworden dat door haar nu een onschuldige vastzit, besluit ze de verdediging te helpen. Maar ze wordt geplaagd door flarden van herinneringen en vreest voor de veiligheid van haar dochter. Wat niemand weet is dat het angstige, fragiele meisje dat Tessa was, een muur van geheimen om zich heen heeft gebouwd.

Het eerste wat op viel aan dit boek was de prachtige cover. Hij trok zodra ik de mail kreeg of ik dit boek wilde lezen gelijk mijn aandacht. Toen ik het verhaal erbij las was ik klaar voor een nieuwe “Het meisje in de trein”.
Ik heb het boek als vooruitlees exemplaar mogen lezen. Hierdoor kan ik helaas niets vertellen over papier kwaliteit en lettertype.

Het bIMG_7985oek begint direct spannend. Hierdoor word je er gelijk in gezogen en laat het je ook niet meer los. Er ontrafeld zich een vreemd mysterie waarop je de vinger niet kan leggen. Er gebeuren vreemde dingen die doelbewust voor haar zijn gepland. Maar de moordenaar zit in de dodencel dus hoe kan hij dan al deze dingen doen? Of hebben ze misschien toch de verkeerde.
Het verhaal springt heen en weer tussen heden en verleden en zoals jullie weten ben ik daar een grote fan van omdat ik dan niet kan stoppen met lezen. Ook hierdoor zijn de personages enorm realistisch en daardoor dus goedgeschreven. Je gaat helemaal in het boek zitten krijgt kippenvel en gaat mee lezen. Ook wissel je steeds af in perspectief waardoor je meer en meer te weten komt en maar niet kan stoppen met lezen.
Het boek gaf me wel een gevoel van een bepaalde gejaagdheid omdat ik door moest lezen omdat er steeds beetje bij beetje wat meer info los kwam en in de puzzelstukjes wilde plaatsen.

Vooral op het einde van het boek werd het zo enorm spannend dat de hele wereld maar moest wijken omdat ik het moest weten hoe het in elkaar stak en wat er nu precies gebeurd is.

Eigenlijk zou ik jullie nog veel meer over dit verhaal willen vertellen maar dan ga ik het spoileren en dat wil ik natuurlijk niet.

SterSterSterSterSter half

Heb jij het boek al gelezen? 

Liefs, Marjolein

 

3 thoughts on “Recensie: Black Eyed Susans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *