Recensie: De astrologische almanak 2017

Lieve lezers,

Zoals jullie weten waag ik me er elk jaar weer aan. Een Astrologische voorspelling voor 2017.
Zoals jullie weten ben ik niet heel erg bijgelovig maar vind ik dit soort dingen toch altijd heel erg leuk om te lezen.
Zo kreeg ik ook deze week weer De astrologische almanak 2017 binnen. Omdat ik hem zoals gewoonlijk niet kon laten liggen en hij net verschenen is in de boekhandel.

Titel: De Astrologische almanak 2017
Auteur: Esther van Heerebeek
Verschenen:  augustus 2016
Pagina’s: 205
Uitgever: Uitgeverij BBNC

9200000057252033

  Koop bij bol.com

De astrologische almanak 2017 laat voor elk teken van de dierenriem zien wat 2017 gaat brengen. De almanak geeft uitleg over de twaalf tekens van de dierenriem en toont wat de sterren het komende jaar voor je in petto hebben op het gebied van gezondheid, liefde, carrière, ontspanning, ouderschap, financiën en reizen. Daarnaast geeft de almanak dit jaar algemene uitleg over astrologie en sport en biedt de almanak specifieke stylingtips voor elk sterrenbeeld. Geen onzekerheden voor het komende jaar dankzij De astrologische almanak 2017! Esther van Heerebeek verzorgt sinds 2012 de jaarlijkse Astrologische almanak. Esther heeft een succesvolle astrologiepraktijk in Liempde en is de huisastrologe van Veronica Magazine, Beau Monde en de Belgische Flair. Ze heeft diverse astrologiepockets en -specials op haar naam staan en geeft regelmatig workshops in Nederland en België.

Allereerst heeft deze almanak weer een prachtige cover. Heerlijk fris oranje (kleur van betrouwbaarheid) met de sterrenbeeld ringen er op. Het boek is niet al te dik maar heeft toch een mooi formaat. Het papier is lekker stevig waardoor je het vaak kan lezen en er doorheen kan bladeren. Het lettertype is prettig groot, en overal in het boek staan mooie afbeeldingen van de bekende sterrenbeelden.

IMG_0476Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Zo krijg je te lezen wat je kan verwachten bij baby’s die in 2017 geboren gaan worden. Leer je over de astrologie van huisdieren, krijg je zelf cadeautips passend bij sterrenbeelden. En krijg je natuurlijk je eigen jaarhoroscoop te lezen. Deze horoscopen zijn ingedeeld op sterrenbeeld dus zo kan je naar het gewenste sterrenbeeld bladeren en alles lezen wat belangrijk is voor dat sterrenbeeld. Ook verteld het boek je veel over de eigenschappen die bepaalde sterrenbeelden hebben en kan je zo mensen beter inschatten en leren kennen.

Nu weten jullie allemaal dat ik niet echt heel erg in de astrologie ben maar ik toch altijd mijn horoscoop moet lezen. En het reuze interssant vind om dit soort boeken te lezen. Het is niet dat ik er naar ga leven en alles geloof wat er in staat maar toch vind ik het altijd bijzonder om te zien wat er voorspeld word en vooral daarna terug te lezen of het klopte.

Natuurlijk was ik ook deze keer weer heel erg nieuwsgierig naar wat 2017 voor mij in petto gaat hebben. Zoals ik het nu lees zou het heel erg goed kunnen kloppen. (Maar is dat niet altijd een beetje zo met dit soort voorspellingen?) Wat ik leuker vond om te lezen is de karaktereigenschappen die mensen met een bepaald sterrenbeeld hebben. Bij mij (Leeuw) klopt dat echt helemaal en zat ik een beetje hardop te grinniken van herkenning. Maar ook bij mijn familie en vrienden die ik goed ken klopte deze eigenschappen. (Natuurlijk niet bij allemaal). Dat maakt het gelijk een stuk inzichtelijker om bepaald gedrag in mensen te herkennen en te koppelen.

Deze almanak heeft me toch echt een bepaald inzicht gegeven in karakters van mensen en hoe die passen bij hun sterrenbeelden.
Of alles wat er geschreven staat in de voorspelling gaat kloppen dat zal 2017 moeten gaan bewijzen. Toch denk ik dat ik dit boek regelmatig uit de kast zal gaan pakken om te kijken of bepaalde dagen die aangegeven staan als bijzondere dagen gaan kloppen.

SterSterSterSterSter half

Wat vinden jullie van astrologische boeken en voorspellingen?

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan uitgeverij BBNC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *